Bulk yapmadan kas kütlesi kazanılır mı?

Georgy Zhukov

Hectopat
Yer
İzmir
Selamlar. Şu anda yağ yakıyorum, tabii beslenme programım yok. Yüksek proteine ve kaloriye dikkat ediyorum sadece ama yağ yakımı bittikten sonra Bulk'a girmek benim için zorlayıcı olur çünkü hem zamanım yok hem de yemekleri hazırlayamam. Bu yüzden clean Bulk'a giremem. Definasyondan sonra yine yüksek protein alıp kalori miktarına dikkat etmezsek, kas kütlesi yine kazanılır mı?

Selamlar. Şu anda yağ yakıyorum, tabii beslenme programım yok. Yüksek proteine ve kaloriye dikkat ediyorum sadece ama yağ yakımı bittikten sonra Bulk'a girmek benim için zorlayıcı olur çünkü hem zamanım yok hem de yemekleri hazırlayamam. Bu yüzden clean Bulk'a giremem. Definasyondan sonra yine yüksek protein alıp kalori miktarına dikkat etmezsek, kas kütlesi yine kazanılır mı?
Kazanırsın hocam. Ben olduğum kiloyu koruyarak (tabiki kilo verip kas olarak alarak) 4 ayda 5 kilo kas kütlesi koydum.

Gereken kalori miktarını aşmazsan kazanamazsın.

Kazanırsın hocam. Ben olduğum kiloyu koruyarak (tabii ki kilo verip kas olarak alarak) 4 ayda 5 kilo kas kütlesi koydum.

Bence kışı bekle kalori saymayacaksan. Proteini sağlam alıp kaloriyi fazla alırsan zaten her türlü gelişirsin.

Açıkta bile kazanabilir.

Peki kalori miktarını ekmek ile aşsam nasıl olur hocam mesela pirinç yapmak yerine normal ekmek yiyip kaloriyi aşarsam.

Gereken kalori miktarını aşmazsan kazanamazsın.
Kas kazanımı için kalori fazlasında olmana gerek yok. Maintenance kalorisi ile kalori fazlası kas gelişimi açısından eşit.

Снимок экрана 2025-04-28 205534.png

Lateral VIMT​

Similar to VLMT, there was moderate evidence in favor of pre-training MT, but not group, as a predictor of the change in lateral VIMT (BF10 = 3.3, Table 6). There was weak evidence in favor of the null model over the group model (BF10 = 0.32, Table 6). Changes in lateral VIMT were similar among groups (Fig. 1B), and change in body mass was not favored over the null model as a predictor of change in lateral VIMT (BF10 = 0.43, R2 = 0.0).

Anterior VIMT​

There was weak evidence in favor of pre-training MT, but not group, as a predictor of the change in anterior VIMT (BF10 = 1.6, Table 6). There was weak evidence in favor of the null model over the group model (BF10 = 0.33, Table 6). Changes in anterior VIMT were similar among groups (Fig. 1C), and change in body mass was not favored over the null model as a predictor of change in anterior VIMT (BF10 = 0.51, R2 = 0.04).

RFMT​

There was weak evidence in favor of pre-training MT, but not group, as a predictor of the change in anterior VIMT (BF10 = 1.5, Table 6). There was weak evidence in favor of the null model over the group model (BF10 = 0.77, Table 6). Changes in RFMT were similar among groups (Fig. 1D), and change in body mass was not favored over the null model as a predictor of change in RFMT (BF10 = 0.63, R2 = 0.08).

Triceps MT​

Evidence weakly favored the null model over all other models (Table 6). Specifically for group, there was weak evidence in favor of the null model over the group model (BF10 = 0.52, Table 6). Changes in triceps MT were similar among groups (Fig. 1E), and change in body mass was not favored over the null model as a predictor of change in triceps MT (BF10 = 0.43, R2 = 0.0).

Biceps MT​

Evidence weakly favored the null model over all other models (Table 6). Specifically for group, there was weak evidence in favor of the null model over the group model (BF10 = 0.35, Table 6). Changes in biceps MT were similar among groups (Fig. 1F) and change in body mass was only weakly favored over the null model as a predictor of change in biceps MT (BF10 = 1.4, R2 = 0.24).

@ismejxenk Kilo almadan kas gelmez. O da bir kilo sonuçta.
Hipertrofi enerji değil (bir yere kadar) uyarı temelli bir süreç.

@ismejxenk Kilo almadan kas gelmez. O da bir kilo sonuçta.

1746273518801.png

1746273532787.png

İlk fotoğraf 78 kg, ikinci fotoğraf 74 kg bırakın kilo almadan kas kazanmayı verirken bile kazanabilirsiniz hocam olay proteini bol alıp kalori dengesini kurup cheat yapmadan devam etmekte. Konunun cevabını da bu yazdığımda vermiş oldum aslında evet kas kazanımı için bulk şart değil bol proteinli beslenip almanız gereken günlük sabit kaloride kalsanız bile kas kazanırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı