Selamlar dostlar, daha yolun çok başındayım fakat aklıma takılıyor sürekli. Şimdi şu an 16 yaşında 188 86 kg falanım yağ oranım halen var 130 kglardan diyetisyen eşliğinde düştüm ve vücut geliştirmeye ilgim var fakat hoşuma giden fizik tipi plaj vucudu tipi yani çok çok hacimli olmak gibi bir hedefim yok. Konuya gelirsek bulk yapmam gerekir mi? Öyle bir fizik için şu an için demiyorum diğelimki yağ oranımız ideal seviyelere çektim sonrasında vücut geliştirme yağmaya devam ederken illa bulk şart mı? Dediğim fizik tipi için kilo alıp yağlanmak psikolojik olarak yoruyor beni clean bulk var biliyorum ama yine de illaki yağlanma olur ne yapmam gerekir?
Selamlar dostlar, daha yolun çok başındayım fakat aklıma takılıyor sürekli. Şimdi şu an 16 yaşında 188 86 kg falanım yağ oranım halen var 130 kglardan diyetisyen eşliğinde düştüm ve vücut geliştirmeye ilgim var fakat hoşuma giden fizik tipi plaj vucudu tipi yani çok çok hacimli olmak gibi bir hedefim yok. Konuya gelirsek bulk yapmam gerekir mi? Öyle bir fizik için şu an için demiyorum diğelimki yağ oranımız ideal seviyelere çektim sonrasında vücut geliştirme yağmaya devam ederken illa bulk şart mı? Dediğim fizik tipi için kilo alıp yağlanmak psikolojik olarak yoruyor beni clean bulk var biliyorum ama yine de illaki yağlanma olur ne yapmam gerekir?
Temiz beslenin çok sağlam idman atın güzel bir antrenman programı bulun kendinize tavsiyem push pull legs (PPL) olacaktır kardiyorlarınızı eksik etmeyin yeşillik tüketin ayrıca fazla yağ tüketmeyin protein odaklı beslenin kas kütleniz zaten artacağı için yağlarınızdanda kurtulmuş olacaksınız bu sürede. Fast food ve şekerli ürünlerden olabildiğince uzaklaşın tüketmeyin en azından 3-4 ay temizlenene kadar uzaklaşmaya çalışın. Sabahları imkanınız varsa salona gidip aç karnına koşu bandında eğim (incline) en yükseğe alıp hızı 6 yapıp 20-30 dk takılın ardından yumurta yeşillik yulaflı güzel bir kahvaltı öğlen tekrar gidip bu sefer ağırlık idmanı atın. Kardiyoyu sabah halletmiş olucaksınız zaten
Temiz beslenin çok sağlam idman atın güzel bir antrenman programı bulun kendinize tavsiyem push pull legs (PPL) olacaktır kardiyorlarınızı eksik etmeyin yeşillik tüketin ayrıca fazla yağ tüketmeyin protein odaklı beslenin kas kütleniz zaten artacağı için yağlarınızdanda kurtulmuş olacaksınız bu sürede. Fast food ve şekerli ürünlerden olabildiğince uzaklaşın tüketmeyin en azından 3-4 ay temizlenene kadar uzaklaşmaya çalışın. Sabahları imkanınız varsa salona gidip aç karnına koşu bandında eğim (incline) en yükseğe alıp hızı 6 yapıp 20-30 dk takılın ardından yumurta yeşillik yulaflı güzel bir kahvaltı öğlen tekrar gidip bu sefer ağırlık idmanı atın. Kardiyoyu sabah halletmiş olacaksınız zaten.
Yani hocam yanlış anlamadıysan clean yağları temizledikten sonra clean bulk tarzında ilerlememi öneriyorsunuz öyle mi yanlış anladıysam KB öğrenmeye çalışıyorum.
Yani hocam yanlış anlamadıysan clean yağları temizledikten sonra clean bulk tarzında ilerlememi öneriyorsunuz öyle mi yanlış anladıysam KB öğrenmeye çalışıyorum.
Aynen öyle önce temizlenin yağlarınızı atın vücuttan bilirsiniz ki yağlar kasa dönüşmüyor yağlarınızdan kurtulduktan sonra karb arttırıp kardiyorları azaltırsınız isterseniz yine kafanıza takılan soru olursa sorabilirsiniz bana.
Aynen öyle önce temizlenin yağlarınızı atın vücuttan bilirsiniz ki yağlar kasa dönüşmüyor yağlarınızdan kurtulduktan sonra karb arttırıp kardiyorları azaltırsınız isterseniz yine kafanıza takılan soru olursa sorabilirsiniz bana.
Çok çok sağ olun hocam aklıma takılan olursa yazarım bir de bu şekilde çalıştığımda bulkdaki o göbekli yağlı görüntü olmaz değil mi yani kardiyoyu düzgün tutup beslenmesinde düzgün tutarsam tekrardan teşekkürler.
Çok çok sağ olun hocam aklıma takılan olursa yazarım bir de bu şekilde çalıştığımda bulkdaki o göbekli yağlı görüntü olmaz değil mi yani kardiyoyu düzgün tutup beslenmesinde düzgün tutarsam tekrardan teşekkürler.
Onun garantisini veremem size bağlı beslenmenize bağlı bol bol su içip çok yağ tüketmeyip temiz beslenip sürece sadık kalırsanız ayrıca hareketli bir yaşantınız varsa iş okul tempolu yaşantınız varsa beslenmeye dikkat ederseniz yağlanmazsınız zaten. Kardiyorları eksik etme tek tavsiyem yaza güzel fizik istiyorsan karın çalışmayada başla hemen yarın sabah kalktıktan sonra aç karnına ve idmandan sonra çalışabilirsin. Kafana takılan her hangi bir şey olursa istediğin zaman sorabilirsin bana elimden geldiğince yardımcı olurum yani demek istediğim disiplin meselesi yağlanıp yağlanmamak senin elinde yulaf basmati pirinç makarna et tavuk göğsü hindi eti yumurta fıstık ezmesi muz(tüm meyveler kararında) ceviz kuruyemiş tahin pekmez doğal olması şartıyla bal 1 yemek kaşığı bu tarz şeyleri tüket kapalı paket ürün tüketme çikolata falan unutma emek olmadan yemek olmaz. Kendine bir hedef belirle ona sadık kal. İmkanın varsa supplement ilede bu süreci destekle çok yararını görürsün.
-Omega 3
-Multivitamin
-Magnezyum çinko (Önemli)
-Kreatin
-Protein Tozu