Bulut Oyun Hizmeti?

GryphoN

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şimdi benim meramım şu; uzak masaüstü ile sunucuya bağlanıp sunucu üzerinden oyun oynamak istiyorum. Benim için önemli olan 24 saat o cihazın açık olması yani amacım 24 saat oyunda online olmak.

**Bunun için zamanında var olan bir sistem varmış. "OnLive" ama kapanmış. :/
**Böyle bir hizmet veren oluşum şu an var mı?
**Veya maliyeti çok olmayan başka bir çözüm yolu aklınıza geliyor mu?

Uuu Recep Baltaş'dan doğrudan gelen bir cevap.. Beni ziyadesi ile sevindirdiniz.. :) Cevap için tekrar teşekkürler.. :)

Türkiye'de fiber hatlar var ancak bazısı daireye kadar fiber bazısı binaya kadar, sokağa kadar... Bu böyle gidiyor. Tam anlamıyla fiber kullanabiliyormuyuz tabiki hayır. Birde oyun sunucularının ülkemizde olmaması gibi bir sorunda var tabi.

Arkadaşlar şimdi benim meramım şu; uzak masaüstü ile sunucuya bağlanıp sunucu üzerinden oyun oynamak istiyorum. Benim için önemli olan 24 saat o cihazın açık olması yani amacım 24 saat oyunda online olmak.

**Bunun için zamanında var olan bir sistem varmış. "OnLive" ama kapanmış. :/
**Böyle bir hizmet veren oluşum şu an var mı?
**Veya maliyeti çok olmayan başka bir çözüm yolu aklınıza geliyor mu?

Bulut oyun - Vikipedi
Cloud gaming - Wikipedia, the free encyclopedia

Yukarıdaki linklerden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Evet zamanında OnLive vardı ve 30dk ücretsiz erişim imkanı sağlıyordu ve ben de bu sayede deneme fırsatı bulmuştum. Eğer kendi bulut sisteminizi kurmak istiyorsanız Steam'de In-Home Streaming özelliği var. İki PC'niz varsa ve aynı ağa bağlıysalar birinde çalışan oyunu diğer PC'ye stream ederek uzaktan oynayabilirsiniz. Oyunların ücretlerini saymazsak Steam'in bu özelliğini kullanmak ücretsiz.

Yok siz yerel ağ üzerinden değilde, OnLive'daki gibi internet üzerindeki bir sunucudan oynamak istiyorsanız LiquidSky servisi var. Üye olursanız 1 günlük ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Yalnız OnLive'da oyunları tek tek satın alıyordunuz. Burada aylık abonelik sistemi var. Gamer; 14.99$/aylık ve Unlimited; 39.99$/aylık şeklinde. Size açılan sunucuda Steam, Origin veya Desura vs. gibi servislerdeki oyunlarınızı sunucuya yükleyip uzaktan stream ederek oynayabilirsiniz.

Liquidsky sistemi var yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, aylık 15 dolar sanırsam veya 3 kişiyi referanslı linkinizle kayıt ettirirseniz 1 günlük veriyor ben denedim çok sağlam sistemleri var. 8 pingle League of Legends oynamıştım. :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı