Bunalımdayım, ne yapmalıyım?

Umarım hayatındaki en büyük dert bu olur. Yaşın büyüdükçe böyle saçma şeylere takılmayacaksın merak etme. Mesela ben elimdeki 1600+RX 570 sistemi satıp MacBook tarzı şeylere geçmeyi düşünüyorum. Oyunlar zevk vermiyor artık.
Ben zevk alıyorum ama. Ve bu benim hayatımda çok önemli bir mesele hep düşünmüşümdür güzel bir bilgisayarım olsa, işin sonunun böyle birşeye çıkacağını bilseydim...
Canlı Ders her bilgisayarda kasıyor. Bu mesajı yazdığım laptopun işlemcisi Celeron 1007U. Hoca yarım saat konuşuyor görüntü sonra geliyor. Diğer sistem Athlon II x2 işlemcili, masaüstünde kasıyor. İ3 9100F iyi işlemci. Günümüz oyunlarını açabildiği için sorun olmaz. Bu arada, o "ÇÖP" diyenlere bir sorsana, bilgisayarının teknik özellikleri nelermiş? Hem ucuzunu alarak en iyisini yapmışsın. Eğer baban istediğin PC'yi taksitle alsaydı? Ailene fazla yük olmamak en iyisi. Sadece İntel kısmında soket yapısı sürekli değişiyor. Tek dezavantaj bu. O da pek kafaya takılmaz. Çünkü bu PC seni 4 yıl götürür. Belki, ileride en kral sistemi toplarsın. Kim bilir?
Kasmadan bahsetmiyorum. Ders dinlemeye dayanamıyorum, derslerimden de geri kaldım ailemle de aram açıldı bu İntel yüzünden.

Haziran'da imzadaki sistemi aldım. Nefret ediyorum bilgisayardan. 2 yıla yakın bir süredir PC istiyordum. R5 1600 AF almadığıma sonsuz pişmanım. Zaten ben R5 1600 AF ve RX580 istiyordum, babam biraz erteledi işleri sonra bu pandemi falan çıktı fiyatlar uçtu. Babam da dedi ki "istediğin bilgisayarı söyle ne kadar zamlandıysa da alalım" peki ben ne yaptım sırf fiyat uygun olsun diye işlemciyi i3 9100F yaptım ekran kartını RX570 yaptım. Halbuki fiyat 6000 bile olsa babam kabul edecekti. Şimdi de bunun pişmanlığını yaşıyorum. Canlı derslere bile zor tahammül ediyorum. Eğitim hayatım, sosyal hayatım vs. bitmiş durumda. Derslerimin aksadığını falan bahane ederek belki babamı PC'yi satmaya ikna edebilirim. Çünkü aldığımda dolar 6.81'di ve aldığımız fiyatın 100TL altına bile satabiliriz. Ama satsam özlyeceğim kesin e satmasak zaten durum ortada. Özellikle PC aldıktan sonra işlemcime "ölü", "çöp" gibi ifadeler kullanılması yıktı beni. Oysaki 2018'in haziran ayından bu yana ne hayaller kurmuştum bir bilseniz... Ne yapacağımı bilmiyorum şu makine hayatımı geri dönüşsüz bir bunalıma soktu.

Ya neyin derdindesin kardeşim biz Intel HD 6000 ile CS:GO oynamaya çalışıyoruz. Derde bak ya tam neyse.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı