Burada ne görüyorsunuz?

Bazen dış bir geometrik görünüş insanları çok yanıltabilir ve kafasını biraz olsun karıştırabilir, buradaki su dolu bardak örneği bunun bir benzeridir. Bu bardak aşağıya doğru lineer olarak genişlerken sona doğru çok az daralmasaydı eğer, üst yarı alt yarıdan daha az hacimde suyla yarı yarıya ve 2 ayrı yerde yarım olarak dolduğunda olabilir diyebilirdik. Ancak son andaki bu daralan yapısı ile bu ölçümde belki 2 yarım hacimdeki su miktarı tam eşit çıkabilir. Veya hiç eşit çıkamayabilir, ölçmeden kesin bir hükme varmak veya % 50 / % 50 her iki su miktarı tam eşittir demek zor görünüyor.

Bu insanlar veya bazı nesneler hakkında ilk kararları verirken aşırı detaycı olmamız gerektiğini söyleyen geometrik bir örneği aslında teşkil ediyor. Hiç tanımadığımız bazı insanlar hakkında önyargıyla kesin sonuca veya hükme varmanın yanlışlığını, daha araştırıcı ve detaycı olunmadığında bu gerçeklerden sapma eğiliminin olabileceğini de direk gösteriyor, bana göre. Yani insanlar arasındaki ilk şekilcilik, (Dış görünüş, dış kıyafet veya konuşma şekli) ilk iletişim veya ilk empati açısından ele alınırsa eğer. İlk şekilcilik bizi çok yanıltabilir, bu bardak şekliyle aslında ilk iletişim veya ilk empati kurulumu da bizi yine yanıltabilir, bu insanlar hakkında çabuk kararları vermeyip daha iyi analizler yapmamız gerektiğini bize söylüyor. Yarısı su dolu olan ancak tam homojen (Düzgün) silindirik yapıda olamayan bu bardak bize aslında şok şeyi ifade ediyor, ama dikkatle bakılıp çok detaylı incelenip ele alınabilirse. Bu konuda yapılacak olan yorumlar kişiden kişiye değişebilir. Kolay gelsin.

Ortasında gümüş şerit olan bir boş bir bardak görüyorum.
Şuan toplu taşıma kullanarak eve gitmeye çalışıyorum ve telefonun parlaklığı çok düşük yanlış görüyor olabilirim :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı