Burger King başvurusuna ne zaman dönerler?

EnesPolatdemir

Decapat
Benim için önemli bir soru, internette cevabını bulamadım. 4 ay çalışmam gerek orada, başvuru yapsam kaç günde dönerler? Haziran'da 17'yi bitiriyorum. 11.sınıfım şu an. Çok zamanım yok, sınavların ertelenmesi de kötü oldu. Eylül'e sarkacak gibi. Başvuru yaptıktan ne kadar sürede çalışmaya başlarım? 4 ay doldu, bir anda ben çıkıyorum diye çıkabilir miyim? Ne alacaksın bu kadar 4 ay çalışmak zorundasın derseniz, küçüklüğümden beri içimde kalan bu işlerden artık zevk alamayacağım bir noktaya gelmeden küçüklük hayalimi kendim gerçekleştirmek istiyorum. Benim hiç oyun konsolum olmadı (vah vah ne büyük derdin varmış derseniz haklısınız 😀) hedefim bir Xbox Series X bir de 4K monitör almak. Lütfen saçmalama, o kadar parayı bunun için mi, gibi şeylere girmeyin :) Teşekkür ederim şimdiden.

Ne alacaksın bu kadar 4 ay çalışmak zorundasın derseniz, küçüklüğümden beri içimde kalan bu işlerden artık zevk alamayacağım bir noktaya gelmeden küçüklük hayalimi kendim gerçekleştirmek istiyorum. Benim hiç oyun konsolum olmadı (vah vah ne büyük derdin varmış derseniz haklısınız 😀) hedefim bir Xbox Series X bir de 4K monitör almak. Lütfen saçmalama, o kadar parayı bunun için mi, gibi şeylere girmeyin :) Teşekkür ederim şimdiden.
Konu hakkında bir fikrim yok ama şunu yazmak istedim, neyi ne için alacağın kimseyi ilgilendirmez bunu kendi emeğinle yapmak istemen çok değerli, kimseye kulak asma. :)

İstifa için 6 ayı doldurmamış çalışanların 2 hafta (14 gün) önceden işten ayıralacağının ihbarını vermesi gerekir. Direkt mazeretsiz terk ederseniz hakkınızda dava açılır. İş yeri uğraşmak isterse verdiği maaşın ortalama 2-3 katını tazminat isteyebilir. Kısacası 14 gün önceden dilekçenizi personel müdürünüze teslim etmelisiniz. Tabi çocuk işçi klasmanı farklı mı onu bilmiyorum.

Sonuçta sizin kararınız, haddimi aşmak istemem ama 12. Sınıfa başlarken önce tatilde 4 ay tam zamanlı işte çalışıp üstüne konsol almak derslerinizi etkilemez mi?

Etkilemez, hatta daha iyi motive olur ders çalışırım diyorsanız gayet güzel bir plan, kolay gelsin.

Yukarıda @Techno.Patates'nin eklediği bilgiyi göz ardı etmeyin başınız ağrımasın.
Korona sebebiyle kurumlar işçilerini değiştirmek ve yenilerini almakta çok çekimserler. O nedenle tek bir kuruma başvuru yapmamanızı hatta tek bir yerden haber beklemenizi tavsiye ederim.
Yakınlarınıza hipermarket varsa reyon görevlisi olarak da çalışabilirsiniz, sanırım. Bu benim aklıma gelen ilk seçenek. Lütfen mahallenizi bir kolaçan edin. Daha rahat iş bulursunuz öyle.

18 yaş altı alırlar mı sanmıyorum hiç görmedim ben ama inşallah alırlar dostum kendi emeğinle çalışıp istediğini almak kadar güzel bir şey yoktur hakkında hayırlısı olsun.
İnternette biraz araştırmanın ardından Burger King ve BK ye ait olan markalar 18 yaş üstüymüş diye yazıyor internette. Ama Mc Donald's 16 yaşını doldurmuş herkesi ailesinin izin verdiğine dair kağıt getirdiğinde alıyorlar yeni yasayla 18 yaş altının maaşı normal asgari ücret artık daha az değil. bknz.
Yukarıda @Techno.Patates'nin eklediği bilgiyi göz ardı etmeyin başınız ağrımasın.
Korona sebebiyle kurumlar işçilerini değiştirmek ve yenilerini almakta çok çekimserler. O nedenle tek bir kuruma başvuru yapmamanızı hatta tek bir yerden haber beklemenizi tavsiye ederim.
Yakınlarınıza hipermarket varsa reyon görevlisi olarak da çalışabilirsiniz, sanırım. Bu benim aklıma gelen ilk seçenek. Lütfen mahallenizi bir kolaçan edin. Daha rahat iş bulursunuz öyle.
Tanıdığın yanında çalışmak köle tüccarlığına benziyor biraz. Mahalleden hiç tanıdığım yok :/ hiper marketler de 18 yaş üstü alıyor maalesef.
İstifa için 6 ayı doldurmamış çalışanların 2 hafta (14 gün) önceden işten ayıralacağının ihbarını vermesi gerekir. Direkt mazeretsiz terk ederseniz hakkınızda dava açılır. İş yeri uğraşmak isterse verdiği maaşın ortalama 2-3 katını tazminat isteyebilir. Kısacası 14 gün önceden dilekçenizi personel müdürünüze teslim etmelisiniz. Tabi çocuk işçi klasmanı farklı mı onu bilmiyorum.
Çok teşekkür ederim banım vardı yazamadım kusura bakmayın nokta koymamışım. xD
Asgari ücret veren başka çalışabileceğim yerler biliyorsanız söyleyebilirsiniz 2500'e bile tamamım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı