Burun sürekli tıkalı

Heronry

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i7-3612QM
12 GB DDR3 RAM
Nvidia GT720M
222GB SSD
465GB HDD
Temmuz-Ağustos ayları dışında burnumun tıkanmadığı bir gün hatırlamıyorum. Şu an 15 yaşındayım ve çocukluğumda bazı hastalıklarla yüzleştim. 3-4 yaşlarımdayken alerjik astımım vardı. Çoğu hayvana, en sıradan ağaçlara, toza, ona buna her şeye alerjim vardı. Bu hastalığım ve alerjim ortaokuldayken bitmeye başladı. Fakat yine de tüm bahar ve kış aylarında rahat nefes alamıyorum. Bazen ikisi birden bazen sadece biri tıkanıyor. Geçen yıl ağustos'un sonlarında bir kedi sahiplendim ve aralığa kadar çok kötü geçti. Çünkü dediğim gibi hayvanlara alerjim var. Şu an alerjimin azaldığını düşünüyorum çünkü önceden evdeyken kötü dışarı çıktığımda rahatlıyordum. Ama şimdi evde okulda dışarıda her yerde nefes alamıyorum. Sizce ne yapmalıyım bir çözümü var mıdır?

Doğuştan astım alerjik var bende de. Doğduğumdan beridir aynı sorun bende de var. Alerjin, burun içi etlerin şişmesine sebep oluyor olabilir. Aynı şekilde kemik eğriliği de olabilir ancak alerji hastasının bunları yaşaması normal, kendimden biliyorum. Senin yaşında oluyor mu bir bilgim yok ancak ben bu sene ameliyat oldum. İyi bir KBB'ci ile bu sorunu halledebilirsin uzun vadede. Kedi, toz, polen, zeytin ağacı ve tonlarca şeye alerjisi olan birisi olarak da söylüyorum, hayvanlardan uzak durman gerekiyor. Yapacak bir şey yok. Hayvanlar sadece burnunu değil, aynı zamanda nefesini de etkiler ve Ventolin gibi ilaçların gerekli olacağı nefes darlığına yol açabilir. En mantıklısı uzman bir KBB'ciye ailenle beraber gidip görüşmen ve doktorla beraber bir yol izlemen. Benim için tek çözüm ameliyattı, ben de ameliyat oldum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı