Öncelikle selam ben şu an 16 yaşındayım. Geçen sene yoğun bir sivilce problemi çekmiştim ve bunun için ilaç kullanmıştım. O ilaç benim sivilcelerimi azalttı ve hatta yok etti fakat izleri kaldı. Ben de uzun bir süre ilaç kullanmadım izler neredeyse kendiliğinden geçti. Fakat eylül ayı gibi tekrar az da olsa sivilce çıkmaya başladı özellikle alın ve burnumda sivilceler çıkmaya başladı. Ben de ilaç kullanmak istemediğim için Simple'ın yüz temizleme jelini kullanmaya başladım fakat o benim cildimi mahvetti. Burnum ve alnım ilk kez yağlandı ve bu yağlanma da az değil bayağı parlıyor alnım ve burnum. Ayrıca tahrişte yaptı. Ben de bu sebeple bıraktım. Yüz temizleme jelinden mi kaynaklandı bilmiyorum ama bıraktım. Şimdi onu bırakalı yaklaşık 4 ay oldu ve yağlanmalar hala duruyor ilk günkü gibi ayrıca o bölgelerde tahrişlenme de devam ediyor. Ben yüz temizleme jelinden sonra hiç ilaç kullanmadım. Küçük yaşta cildime ilaç kullanmak istemiyorum. Bu yağlanma ve tahriş kendiliğinden geçer mi? Ya da ayrı bir şey yapmam gerekli mi? Cevaplarsanız çok sevinirim.