Buzdolabı soğutmuyor

MustaFatih

Megapat
Daha fazla  
Merhaba benim Bosch marka bir buzdolabım var. Son zamanlarda çok az soğutuyor ve değişik bir koku çıkıyor. Kokunun sebebi yiyeceklerden kaynaklı sanıp ne varsa attım fakat hala aynı. Ve buzluk kısmında ise alt bölmede bir problem yokken üst bölme soğutmuyor. Alt bölmede de buzlanmalar mevcut. Bugün arkasını açıp temizleyebildiğim kadar tozları temizledim. Durumunu bilmiyorum ne olacak ama başka ne sorunu olabilir? Bir de buzdolabı motoru dediğimiz kompresör kısmı aşırı derece de ısınmıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba benim Bosch marka bir buzdolabım var. Son zamanlarda çok az soğutuyor ve değişik bir koku çıkıyor. Kokunun sebebi yiyeceklerden kaynaklı sanıp ne varsa attım fakat hala aynı. Ve buzluk kısmında ise alt bölmede bir problem yokken üst bölme soğutmuyor. Alt bölmede de buzlanmalar mevcut. Bugün arkasını açıp temizleyebildiğim kadar tozları temizledim. Durumunu bilmiyorum ne olacak ama başka ne sorunu olabilir? Bir de buzdolabı motoru dediğimiz kompresör kısmı aşırı derece de ısınmıştı.
Anlattıklarınızdan fan arızası, kompresör arızası, rezistans arızası veya gaz kaçağı olabilirmiş gibi duruyor. Buzdolabı dijital ise ekranda arıza kodu veriyor mu?

Anlattıklarınızdan fan arızası, kompresör arızası, rezistans arızası veya gaz kaçağı olabilirmiş gibi duruyor. Buzdolabı dijital ise ekranda arıza kodu veriyor mu?
Maalesef eski bir buzdolabı hata kodu göstermiyor. Arkasına baktığımda ve dinlediğimde fan çalışıyor ve motor çalışma sesi de geliyor. Değişik bir ses de çıkmıyor. Gaz kaçağını nasıl anlayabilirim peki ?

Motor kaynaklı olabilir bizim de başımıza gelmişti yeni motor takıldı.
Umarım değildir çünkü öğrenciyim ve kiracıyım 3 hafta sonra evi kapatıp teslim edecektim. Son dakika golü yemem umarım.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-06-20 saat 17.50.29_59eace59.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-06-20 saat 17.50.29_59eace59.jpg
    103 KB · Görüntüleme: 20
Maalesef eski bir buzdolabı hata kodu göstermiyor. Arkasına baktığımda ve dinlediğimde fan çalışıyor ve motor çalışma sesi de geliyor. Değişik bir ses de çıkmıyor. Gaz kaçağını nasıl anlayabilirim peki?

Umarım değildir çünkü öğrenciyim ve kiracıyım 3 hafta sonra evi kapatıp teslim edecektim. Son dakika golü yemem umarım.

Bunların içinde kart oluyor bazen oda yapabiliyor en iyisi bir usta çağırmak. Zaten dolap eski hocam sorun çıkarsa ortaklaşa ödeyin.

Bunların içinde kart oluyor bazen oda yapabiliyor en iyisi bir usta çağırmak. Zaten dolap eski hocam sorun çıkarsa ortaklaşa ödeyin.
Usta çağırmayı çok isterim ama hem gelip uçuk bakım fiyatı istiyorlar bir de zaten geldik kontrol parasını verdi üzerine kesin yaptırır diye daha da uçuk fiyatlar istiyorlar. Bu durumu tam tespit edebilirsem eğer gazla alakalı değilse şayet kendim yapmaya çalışacağım.

Buzdolabının fişini çekip en az 24 saat dinlendirin. Ön ayaklarını biraz yukarıya kaldırıp arkaya doğru eğim verin. Büyük ihtimalle buzlanma olmuştur hava sirkülasyonu yapamıyordur.

Buzdolabının fişini çekip en az 24 saat dinlendirin. Ön ayaklarını biraz yukarıya kaldırıp arkaya doğru eğim verin. Büyük ihtimalle buzlanma olmuştur hava sirkülasyonu yapamıyordur.
Çok teşekkür ederim deneyeceğim. Olmaz ise tekrardan başka çözümler aramaya koyulacağım.

Alt bölüm soğuyor üst bölüm soğutmuyorsa üst bölümdeki fanda arıza olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı