Buzdolabında hamur bozulur mu?

Nişasta içeren ürünler soğukta hızla yapısal değişikliğe uğrarlar. Buzdolabında bozulmaz. Ancak ısındığı anda çok daha hızlıca bayatladığını göreceksiniz.
 
Nişasta içeren ürünler soğukta hızla yapısal değişikliğe uğrarlar. Buzdolabında bozulmaz. Ancak ısındığı anda çok daha hızlıca bayatladığını göreceksiniz.
neden hızlıca bayatlanır çünkü ekmek yapacağim için ekmeği yaptik diyelim fırından çikartık daha sonra buzdolaba koyarsak bayatlanmazmi ?
Bozulmaz ama ilk günkü gibi de olmaz. Üzerinde lekeler görene kadar rahat olabilirsin.
neden hamurun üzerinde lekeler görecem ki suanda leke yok ama yarin bi bakicam saat 02:00'da leke oluşabiliyormu yani maya kullandım leke olcanı sanmiyorum
 
İlk mesajımda zaten açıkladım. Nişasta temelde amiloz ve amilopektinden oluşur. Bu iki bileşenin sıcaklığa ve neme olan tepkileri değişiktir. Soğuma sırasında bağ yapısını sıkıştırırsınız. Isındığında ise bayatlamaya daha müsait hale gelir. Keza dolaptan çıkan hamur, havadaki nemi mıknatıs gibi üzerine çeker. Bu da küflenmeyi hızlandırır. Birazdan da zaten Türkçe katliamı nedeniyle ceza yersiniz.
 
Hayır +4 derecede bozulmaz fakat elbette sonsuza kadar değil. Hamurlar buzdolabında en azından 6 saat kalırsa mayalanır ve kalitesi artar en güvenli zaman bu. Hamur ıslak veya yumurtalı değilse 3 güne kadar mayalanma devam eder fakat 3. günden sonra artık yavaştan bozulmaya başlar, maximum en fazla bekleme süresi ise 1 hafta. Buzdolabından kastınız deepfreeze ise yani -4 derece veya daha düşüğü istediğiniz kadar saklayabilirsiniz hiçbir şey olmaz. Bir de hamurun oksijensiz kalmasına özen gösterin hava almasın.
 
Hocam acaba derin dondurucu içine rig kasasını monte etsek, ekran kartlarına zarar verir mi? Veya derin dondurucu devamlı sıcaklık yayan bir şeyin içinde olmasından dolayı bozulur mu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı