Çözüldü ByNoGame, İtemsatış vb. sitelerden çekilen ücretin vergilendirilmesi gerekmekte midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aquashi

Decapat
Daha fazla  
ByNoGame, GameSatış ve İtemsatış vb. sitelerde çekilen bakiyelerin vergilendirilmesi gerekmekte midir? Meblağ yüksek.

Çözüm
ByNoGame, GameSatış ve İtemsatış vb. sitelerde çekilen bakiyelerin vergilendirilmesi gerekmekte midir? Meblağ yüksek.

Evet vergilendirilmesi lazım. Aksi takdirde vergi borcu çıkabilir ileride.

Vergili ödüyorsun zaten merak etme Türkiye burası.

Hayır bu siteler kendi vergilerini ödüyor, satıcılarda kendi verilerini ödemeli. Site içinden müşteri hizmetleri ile görüştüm.

Sürekli olarak bu sitelerden para kazanıyorsanız bu e-ticaret'e girer ve vergilendirilmesi lazım. Hepsiburada ve Trendyol'da satış yapan satıcı olduğunuzu düşünün, aynı şey neredeyse. En iyisi bir muhasebeciye danışın. Çok yüklü bir tutar değilse, oyun hesabınızı falan sattıysanız, düzenli olarak çekim vermiyorsanız vergilendirmeye gerek yok diye biliyorum.
Normal şartlarda kimsenin dikkatini çekebilecek bir tutar değil, sürekli olmadığı takdirde veya yüksek meblağ olmadığı durumlarda bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum.

Instagram'ımı verebilirim hocam tahaasolak

Düzenli olarak satış yapmıyorsanız gerek yok ama düzenli olarak aylık belirli periyotlarla banka hesabınıza para akışı giriyorsa o zaman ayrı muhasebeci tutup görüşmeniz lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı