Arkadaşlar benim hayal ettiğim programda 24 üye olacak ve 2000 senesinden bu yıla kadar olan yıllar olacak. Bir nevi takvim uygulaması gibi. Örnek vermem gerekirse üyenin yanındaki ocak ayına tıkladınız ve ödendi olarak işaretlendi. Benim burada takıldığım nokta program kapatıldığında verilerin kaybolmaması. Bunu nasıl sağlayabilirim? @AhmetAksoy
"Sql LocalDB" yani yerel veritabanında verileri tutabilirsiniz. Entity Framework üzerinden sorguları ve kayıt işlemlerini gerçekleştirirsiniz.
Ayrıca Entity Framework "Code First" kullanırsanız veri tabanını oluşturmanıza bile gerek yok, otomatik oluşturulacak.
Size yazarak anlatacaktım yapmanız gerekenleri ama yazarken kafam karıştı açıkçası. En iyisi ben size bir örnek hazırlayayım incelersiniz.
Programı hazırladım. "App.config" dosyasından "ConnectionString" değerini kendi bilgisayarınıza kurduğunuz SQL Server yolunu girerseniz otomatik veritabanını oluşturacak.
Visual Studio hakkında pek bilgim yok da kodları incelemem için atabilir misiniz? Hatta mümkünse direk proje dosyasını atabilirseniz çok memnun olurum.
App.Config dosyasını Sql server kurduktan sonra düzenleyeceksiniz. Sql Server için Data Source genelde ".\SQLEXPRESS" olarak varsayılan kurulur. Yerel Veritabanı "LocalDB" ise "(localdb)\v11.0" şeklinde varsayılan kurulur.