C# Aidat takip programı

Galileo Galilei

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim hayal ettiğim programda 24 üye olacak ve 2000 senesinden bu yıla kadar olan yıllar olacak. Bir nevi takvim uygulaması gibi. Örnek vermem gerekirse üyenin yanındaki ocak ayına tıkladınız ve ödendi olarak işaretlendi. Benim burada takıldığım nokta program kapatıldığında verilerin kaybolmaması. Bunu nasıl sağlayabilirim?
@AhmetAksoy
DSC_0259.JPG

"Sql LocalDB" yani yerel veritabanında verileri tutabilirsiniz. Entity Framework üzerinden sorguları ve kayıt işlemlerini gerçekleştirirsiniz.
Ayrıca Entity Framework "Code First" kullanırsanız veri tabanını oluşturmanıza bile gerek yok, otomatik oluşturulacak.

Size yazarak anlatacaktım yapmanız gerekenleri ama yazarken kafam karıştı açıkçası. En iyisi ben size bir örnek hazırlayayım incelersiniz.

Cidden çok teşekkür ederim.

Visual Studio hakkında pek bilgim yok da kodları incelemem için atabilir misiniz? Hatta mümkünse direk proje dosyasını atabilirseniz çok memnun olurum.

Sql server kurulu olmadan çalışmaz program.
Proje dosyası burdan indirin.
Microsoft OneDrive - Access files anywhere. Create docs with free Office Online.

App.Config dosyasını Sql server kurduktan sonra düzenleyeceksiniz. Sql Server için Data Source genelde ".\SQLEXPRESS" olarak varsayılan kurulur. Yerel Veritabanı "LocalDB" ise "(localdb)\v11.0" şeklinde varsayılan kurulur.
Kod:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<configuration>

<startup>
    <supportedRuntime version="v4.0" sku=".NETFramework,Version=v4.5" />
  </startup>
  <connectionStrings>
    <add name="AidatContext" connectionString="Data Source=(localdb)\ProjectsV12;Initial Catalog=Aidat;Integrated Security=True;MultipleActiveResultSets=True"
      providerName="System.Data.SqlClient" />
  </connectionStrings>
</configuration>

SQL Server 2014 Express with Tools 64 Bit indirin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı