C & C++ & C# arasından hangileri öğrenilmelidir?

nisoş

Centipat
Daha fazla  
Merhaba ben C dili öğrenmek istiyorum ama hangisini öğrensem karar veremedim. TÜBİTAK'ın bilgisayar olimpiyatlarına katılmak istiyorum. Sizce hangisi daha uygun olur?

ilk başta c ile başla onu kavradığını düşündükten sonra c# c++ öğrenmeye başla direk bu ikisinden başlarsan zorlayabilir.

ilk başta c ile başla onu kavradığını düşündükten sonra c# c++ öğrenmeye başla direk bu ikisinden başlarsan zorlayabilir.
Tam tersini söylemişsin.
Merhaba ben C dili öğrenmek istiyorum ama hangisini öğrensem karar veremedim. TÜBİTAK'ın bilgisayar olimpiyatlarına katılmak istiyorum. Sizce hangisi daha uygun olur?
C++++ ile başla veya Phyton. Zorunda olursan c++/c öğrenirsin.

Dilin çok bir anlamı yok orada algoritmaları anlayabiliyor musun, mantık kurabiliyor musun o önemli.
Şuraya biraz göz gezdir, çok basit bir C kullanıyorlar yani temel değişken tipleri ve if-else-for-while bilmen yeterli.

Saydığın dillerden C#, C/C++'tan çok Java ile karşılaştırabileceğin bir JIT derlenen bir dil. C++ sınıflarla C olarak kullanırsan aslında o kadar kompleks olmayan ama modern C++ ve standart kütüphaneyi işin içine katarsan çok fazla şey barındıran bir dil. C ise orijinali 50+ yıllık, çok minimal miktarda keyworde sahip aslında basit ve bu alanda herkesin baktığında anlayacağı tarzda bir dil. O yüzden yeni başlayan birisi için C.

Kısa ve net olacak olursak tübitak için C. Ama benim önerim eğer ufak bir C++ bilgin varsa bazı C++ nimetlerinden yararlanarak mixed c/c++ yazman daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı