Windows Defender bilgisayarda trojan script buldu

RyseTheCrazy

Kilopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel CORE i7 7700 3.60 GHz / MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6G GDDR5 192 Bit / (8x2) 16 GB HI-LEVEL DDR4 2133 MHz / 1 TB WD BLUE SATA / Cooler Master K350 600W / ASUS H110M-D 2133 MHz DDR4 1151 ATX
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, malumunuz geçen günlerde Battlefield 6 çıkmıştı ve bilgisayarım kaldırmadığı için internette çeşitli yöntemler araştırmaya çalışmıştım belki bir nebze FPS'imi arttırabilirim diye ve gözüm kararmıştı, o oyunu ne olursa olsun oynayacaktım. En sonunda tanımadığım bir kanalın yüklediği dosyaları indirdim. Dosyalar Regedit'teki ayarları değiştirdi. Ardından Windows Defender uyarı verince bakayım dedim ve trojan script olduğunu gördüm.

Ertesi gün ise Facebook ve Instagram hesaplarıma "hpher8734@tiztfi.com" adında hiç bilmediğim bir e-posta eklendiğini gördüm, gerekli önlemleri alıp maili kaldırdım ve şifreyi değiştirdim fakat bunun devamı gelecek midir asıl soru o? Bütün hesaplarımda 2FA açık.

Ne yapmamı tavsiye ediyorsunuz arkadaşlar? Windows Defender tam tarama sonucu temiz çıktı. Sizce PC'ye format atmalı mıyım? Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Regedit'in akıbeti ne olacak?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    19,1 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleyen: Moderatör:
Malwarebytes ve Kaspersky ile tarama yapın. Özellikle Malwarebytes'in deneme sürümünü alıp yaparsanız daha iyi sonuç verecektir. Temiz çıkar ise formata gerek yok.

Virüsün tespit edilmesinden ziyade hesaplarıma erişimin olabilecekleri ihtimali gözümü korkutmuştu. Şu anda antivirüs programlarında tarama sonuçları temiz çıkıyor. Mrt komutuyla da bir bakacağım. Saat de geç olduğu için tam tarama yapamıyorum.

Direkt formatla bence, her onune gelen yontemi uygulama bundan sonra, unlostun yontemleri haric ise yarayan video ben gormedim.

Virüsün tespit edilmesinden ziyade hesaplarıma erişimin olabilecekleri ihtimali gözümü korkutmuştu. Şu anda antivirüs programlarında tarama sonuçları temiz çıkıyor. Mrt komutuyla da bir bakacağım. Saat de geç olduğu için tam tarama yapamıyorum.

İmkanın varsa USB ile temiz bir format atarsın artık, antiviruslere pek güven olmuyor.

Direkt formatla bence, her onune gelen yontemi uygulama bundan sonra, unlostun yontemleri haric ise yarayan video ben gormedim.

O tamamen benim hatam zaten. Bunu kabulleniyorum. Yakın zamanda sistem değiştiremeyeceğim diye belki bir ihtimal umutlanarak araştırmalar yapmıştım. Önüne gelene atlayınca böyle olur tabii.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı