C/C++ setlocale(lc_all, "turkish"); çalışmıyor

• Konuyu başlatan 525652
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 3.631
UTF-8 bırakın 3 Türkçe karakteri, Çincenin hepsine bile sahip. Kullandığınız bilgisayar Türkçe karakterlere özel bir şey kullanmıyor.

SetConsoleCP ve SetConsoleOutputCP ellerinizden öper.

Daha ne yazdığınızı bilmediğiniz için daha fazla uğraşmayacağım. Rahat 20 kere şöyle yap deyip yanlış yapmanızı düzeltmek gerekecek muhtemelen.

@566156 kolay gelsin. Bu arada ben olsam clocale'i tutardım.

Utf-8 bırakın 3 Türkçe karakteri, Çince'nin hepsine bile sahip. Kullandığınız bilgisayar Türkçe karakterlere özel bir şey kullanmıyor.

SetConsoleCP ve SetConsoleOutputCP ellerinizden öper.

Daha ne yazdığınızı bilmediğiniz için daha fazla uğraşmayacağım. Rahat 20 kere şöyle yap deyip yanlış yapmanızı düzeltmek gerekecek muhtemelen.

@566156 kolay gelsin. Bu arada ben olsam clocale'i tutardım.

Discord var ise size tam kodu gönderebilirim? Düzeltilmesi gereken bir şey daha var.

Düzeltilmesi gereken tonla şey var. Sağdan soldan bir şeyler toplayıp spagetti yapmışsınız. Mesela io.h kullanmanız için en ufak bir neden düşünemiyorum. Bence siz de düşünemiyorsunuz.

Uğraşılacak şey değil bu. Patronum yap dese mesai ücreti isterim.

Bu tip durumlarda sonrasında sorunun tam olarak ne olduğu ve çözümün de nasıl olduğu belirtilmek şartıyla özelden yardım yapılabilir.

Düzeltilmesi gereken tonla şey var. Sağdan soldan bir şeyler toplayıp spagetti yapmışsınız. Mesela io.h kullanmanız için en ufak bir neden düşünemiyorum. Bence siz de düşünemiyorsunuz.

Uğraşılacak şey değil bu. Patronum yap dese mesai ücreti isterim.

Bu tip durumlarda sonrasında sorunun tam olarak ne olduğu ve çözümün de nasıl olduğu belirtilmek şartıyla özelden yardım yapılabilir.

Yardım edebilir misiniz peki?

Merhaba, Türkçe sorununu SetConsoleOutputCP(1254); ile çözdüm fakat Kod'um bunu yaptığı için dosya yoksa sistem belirtilen dosyayı bulamıyor. hatası veriyor System("cls"); clear gibi her şeyi denedim ama silemiyorum (include'lar üstte var) yardım edebilir misiniz?
Etkileyen kısım:
remove("C:\\CG_Files\\RM2\\rm2.dll"); system("rmdir C:\\CG_Files\\RM2"); system("mkdir C:\\CG_Files\\RM2");

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı