C# cross platform mu oluyor?

.NET 5 ile Cross Platform desteği geldi. Konsol uygulamaları vs... Linux'te çalıştırabiliyorsunuz. Masaüstü uygulaması yapamazsınız.

Yillardir olmaya calisiyor. Windows spesifik .NET componentleri ayirip "Core" adi altinda OS agnostik yapmaya calisiyorlar da gec kaldilar. Sanmiyorum bu saatten sonra Linux sistemlerde calisan ciddi projelerin C# kullanacagini. Calisabilecegini gosteren proof of concept projeler baska sey, ciddi ciddi sirketini uzerine insa edecegin projeyi buna emanet etmek baska sey.
.NET kullanacaksan Microsoft teknolojileri tercih edeceksin; Nix gideceksen .NET topuna hic girmeyeceksin.

Sanmiyorum bu saatten sonra Linux sistemlerde calisan ciddi projelerin C# kullanacagini.

Hocam ben kullanacağım gelirse cidden : )

.NET 6 ile MAUI (Multi-platform App User Interface) gelecek bahsettiğiniz GUI tabanlı uygulamaları o zaman yazabilirsiniz.

Hocam peki ya .NET 6 ne zaman gelecek ve hangi IDE MAUI'yi destekleyecek sizce? Yardımlarınız için teşekkür ederim bu arada.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı