C#'da tüm kontrollerin arka planı nasıl değiştirilir?

BayCoder

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Merhaba, C# projemde arka plan rengi ve ön plan rengi değiştirmek istiyorum. Ama bunu tüm button, label öğelerini kapsayacak şekilde yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Niye olmasın ki?
Eski konu. O dönem Controls attribute'unu bilmiyordum.

IEnumerable<System.Windows.Forms.Control> GetAllControls(System.Windows.Forms.Control control) { var controls = control.Controls.Cast<System.Windows.Forms.Control>(); return controls.SelectMany(ctrl => GetAllControls(ctrl)).Concat(controls); } private void allColorChange() { foreach (System.Windows.Forms.Control control in GetAllControls(this)) control.BackColor = Color.White; //control.ForeColor = Color.Black; }
Cast gereksiz. Formla beraber Control collection Controls ismiyle sunuluyor zaten.

Cast gereksiz. Formla beraber Control collection Controls ismiyle sunuluyor zaten.
Tamam sen castsız dene bakalım olacak mı? :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam sen castsız dene bakalım olacak mı? :)
1717537413079.gif

:D
C#:
foreach (Control c in Controls)
{
    if (c.GetType() != typeof(TextBox))
    {
        continue;
    }

var tBox = (TextBox)c;
    tBox.Text = "Oluyor muymuş?";
}

Bilmeden yazmasaydın bari :)
Değiştirme yorumu, değiştirme. Gördüm çoktan. Getir eski haline.

Eki Görüntüle 2213164
:D
C#:
foreach (Control c in Controls)
{
    if (c.GetType() != typeof(TextBox))
    {
        continue;
    }

var tBox = (TextBox)c;
    tBox.Text = "Oluyor muymuş?";
}

Değiştirme yorumu, değiştirme. Gördüm çoktan. Getir eski haline.
Foreach (Control control in Controls) ile yapılabilir diye anladım. Sonuç olarak olamaz demedin mi sen 🤔

Foreach (Control control in Controls) ile yapılabilir diye anladım. Sonuç olarak olamaz demedin mi sen 🤔
2022 yılında varsayımsal konuşmuşum ama velev ki, o kelimeyi kullanmadığımı, bilmediğimi, bakmak gerekir dediğimi görmezden gelelim. 2022 yılında konu sahibine yardımcı olamamış ve eksik bilgi vermişim. Hata bende. Ancak hala senin attığın mesajı doğrulamaz bu.

Bak ne demişim bu sene.

2022 yılında varsayımsal konuşmuşum ama velev ki, o kelimeyi kullanmadığımı, bilmediğimi, bakmak gerekir dediğimi görmezden gelelim. 2022 yılında konu sahibine yardımcı olamamış ve eksik bilgi vermişim. Hata bende. Ancak hala senin attığın mesajı doğrulamaz bu.

Bak ne demişim bu sene.
Kusura bakmayın haklısınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı