C Dili ile Dosya Yazdırma Nasıl Yapılır?

Agartha

Decapat
Merhaba arkadaşlar aşağıdaki gibi bir ödev var, 1.soruyu yapabiliyorum fakat tek sorun dosya içerisine sonucu yazdıramıyorum. Nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

1545823892412.png

C# mı?
FileStream ve StreamWriter ile Access veritabanındaki bilgileri .TXT dosyasına kaydetmişim.

C#:
private void button8_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            komut = new OleDbCommand();
            komut.Connection = bag;
            komut.CommandText = "select * from personel";
            dr = komut.ExecuteReader();
            FolderBrowserDialog ds = new FolderBrowserDialog();
            ds.ShowDialog();
            string yol = ds.SelectedPath;
            FileStream dosya=new FileStream(yol+@"\"+textBox8.Text+".txt",FileMode.OpenOrCreate,FileAccess.Write);
            StreamWriter yaz = new StreamWriter(dosya);       
            while (dr.Read())
            {
                yaz.WriteLine(dr["Sira"]);
                yaz.WriteLine(dr["ogr_ad"]);
                yaz.WriteLine(dr["ogr_soyad"]);
                yaz.WriteLine(dr["adres"]);
                yaz.WriteLine(dr["sehir"]);
                yaz.WriteLine(dr["dtarih"]);
                yaz.WriteLine(dr["maas"]);
                yaz.WriteLine(dr["Resim"]);
                yaz.WriteLine("--------------------------------");               
            }
            yaz.Close();
            dosya.Close();
            dr.Close();

}

Son düzenleme:
C:
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
#include<stdlib.h> // Dosyadan okuma ve yazma fonksiyonlarını barındıran kütüphane

int main(){

int a,b,c,d;

FILE *fp; // Dosyamızdan yazma ve okuma işlemlerini takip edecek file pointer.

printf("Lütfen Bir Sayı Girin\n");

scanf("%d",&a);                            // Sayılarımızı okuduk...

printf("Lütfen Bir Sayı Daha Girin\n");

scanf("%d",&b);

printf("Lütfen Son Bir Sayı Girin\n");

scanf("%d",&c);

d=(a+b+c)/3;                     // Girilen sayıları herhangi bir işleme soktuk.

fp = fopen ("ornek.txt", "w");  // ornek.txt dosyamızı "w" yanı write modunda açtık.

fprintf(fp, "Girilen 3 Sayının Ortalaması %d dir \n",d); // fprintf komutu ile sonucumuzu dosyaya yazdık.

fclose(fp); // Dosyamızı kapattık.

printf("Sonuçlarınız Dosyaya Yazdırıldı!");  // Sonucun dosyaya yazıldığını kullanıcıya söyledik.
                                                    // Burada sonucun yazdırılıp yazdırılmadığı if-else kontrolü ile de yapılabilir ancak
                                                    // Şimdilik size sanırım yazdırma işlemi gerekli olduğu için bu kısmı pas geçtim. Başarılar!

getch();

return 0;

C:
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
#include<stdlib.h> // Dosyadan okuma ve yazma fonksiyonlarını barındıran kütüphane

int main(){

int a,b,c,d;

FILE *fp; // Dosyamızdan yazma ve okuma işlemlerini takip edecek file pointer.

printf("Lütfen Bir Sayı Girin\n");

scanf("%d",&a);                            // Sayılarımızı okuduk...

printf("Lütfen Bir Sayı Daha Girin\n");

scanf("%d",&b);

printf("Lütfen Son Bir Sayı Girin\n");

scanf("%d",&c);

d=(a+b+c)/3;                     // Girilen sayıları herhangi bir işleme soktuk.

fp = fopen ("ornek.txt", "w");  // ornek.txt dosyamızı "w" yanı write modunda açtık.

fprintf(fp, "Girilen 3 Sayının Ortalaması %d dir \n",d); // fprintf komutu ile sonucumuzu dosyaya yazdık.

fclose(fp); // Dosyamızı kapattık.

printf("Sonuçlarınız Dosyaya Yazdırıldı!");  // Sonucun dosyaya yazıldığını kullanıcıya söyledik.
                                                    // Burada sonucun yazdırılıp yazdırılmadığı if-else kontrolü ile de yapılabilir ancak
                                                    // Şimdilik size sanırım yazdırma işlemi gerekli olduğu için bu kısmı pas geçtim. Başarılar!

getch();

return 0;

Halletmiştim hocam yine de çok teşekkür ediyorum :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı