C diski ile D diskini birleştirdikten sonra otomatik başka disk oluştu

pokexec

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, dostlar, bugün yeni aldığım 500 GB Kioxia G2 SSD mi laptopuma bağladım. Eski SSD 500 GB idi C ve D olarak ikiye bölünmüş halde idi. EaseUS Partition programıyla D diski klonlayarak E diskine (Kioxia g2) klonladım. Daha sonrasında D diskini biçimlendirme yapmadan normal kendim sildim içindekileri sonra programla C ile merge ettim. Bilgisayar yeniden başladı D diski C ile birleşti fakat yeni bir disk oluştu. Z diski 96 MB boyutlu. FAT32 dosya türü içine girmeye çalıştığımda klasöre girmeye izniniz yok yazıyor. Bu Z diskini nasıl C ile birleştirebilirim?

Z diskini biçimlendirip C'ye merge etmeyi düşündüm ama yanlış bir şeyi silmekten korktum, var mıdır bilen bir arkadaş? Bilgilendirirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@pokexec hocam siz eski C ile D diskini "birimi sil" diyerek silseydiniz 2 disk birleşirdi. Neden yeni disk ile birleştirdiniz?

Hocam yeni diskle birleştirmedim. Eski diski 2'ye bölünmüş düşünün C ve D diye onu birleştirdim.

Başta sadece D diskini yeni diske klonladım. Sonrasında D deki dosyaları Shift+Delete yaparak silip programda D ve C yi birleştirdim. Bilgisayar yeniden başladı ve yeni bir tane disk oluştu.

Z diskine sağ tıklayıp "çıkar" deyin.

Disk yönetimi'nin görselini paylaşın.
Hocam sağ tıklayıp çıkar kısmını anlayamadım. Disk yönetimi ve Bilgisayarım kısmındaki görüntü görseldeki gibi.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    129,8 KB · Görüntüleme: 33
  • Adsız1.png
    110,5 KB · Görüntüleme: 30
@pokexec bu bilgisayar > yerel disk (Z) üzerine sağ tıklayıp birimi sil deyin. Sonrasında disk yönetimi'nde D diskine (en soldaki) sağ tıklayıp birimi genişlet deyin.

Hocam sağ tıklayınca birimi sil diye bir seçenek çıkmıyor. Disk yönetiminden disk 1'deki 100 MB'lık birimi sil deyip onu mu eklemem lazım acaba çünkü Z diski 100 MB boyutunda görünüyor.

Gerçi onda da EFI sistem bölümü yazıyor. Yanlış bir şeyi silmek istemem.

100 MB bölüm dediğiniz gibi EFI'dir ve Windows'ta silinemez. C'nin sağındaki 712 MB'lık bölüm de kurtarma bölümü ama ilginçtir kurtarma yazmıyor. Üstelik Z diski disk yönetimi'nde yok.

Bu bilgisayar'da Z diskine sağ tıklayınca "çıkar" seçeneği yok mu?

Hocam bir tek Z diski değil E diskinde de çıkmıyor "çıkar" diye bir seçenek.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-10 011309.png
    124,6 KB · Görüntüleme: 23
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…