C diski ile D diskini birleştirdikten sonra otomatik başka disk oluştu

pokexec

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, dostlar, bugün yeni aldığım 500 GB Kioxia G2 SSD mi laptopuma bağladım. Eski SSD 500 GB idi C ve D olarak ikiye bölünmüş halde idi. EaseUS Partition programıyla D diski klonlayarak E diskine (Kioxia g2) klonladım. Daha sonrasında D diskini biçimlendirme yapmadan normal kendim sildim içindekileri sonra programla C ile merge ettim. Bilgisayar yeniden başladı D diski C ile birleşti fakat yeni bir disk oluştu. Z diski 96 MB boyutlu. FAT32 dosya türü içine girmeye çalıştığımda klasöre girmeye izniniz yok yazıyor. Bu Z diskini nasıl C ile birleştirebilirim?

Z diskini biçimlendirip C'ye merge etmeyi düşündüm ama yanlış bir şeyi silmekten korktum, var mıdır bilen bir arkadaş? Bilgilendirirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@pokexec bu yazılımla "delete Partition" deneyin.

Hocam sanırsam bilgisayarı bozdum. EaseUS Partition ile Z diski görünüyordu onu sildim daha sonrasında 100 MB'lik boş bir alan duruyordu. Onu C diskine katmak için yeni disk oluşturup NTFS türünde C ile merge et dedim. Sonra bilgisayar kendine reset attı ve bir daha açılmadı BIOS ekranı geliyor artık direkt.

@pokexec Hocam daha önce de yazdım o 100 MB'lık bölüm Bootloader (EFI). Windows'u başlatan küçük bölüm. 2 seçeneğiniz var, ya rehberi deneyin ya da USB bellek ile sıfırdan kurulum yapın.

@pokexec hocam daha önce de yazdım o 100 MB'lık bölüm bootloader (EFI). Windows'u başlatan küçük bölüm. 2 seçeneğiniz var, ya rehberi deneyin ya da USB bellek ile sıfırdan kurulum yapın.

Eyvallah hocam kurtardık bir şekilde 😂. Şimdiki sıkıntımız bu EFI için bölüm oluşturuyoruz ya BIOS da C diski e olarak gözüküyormuş o beni biraz uğraştırdı. O yüzden birkaç tane EFI oluşturmuşum😂.
Windows'un kurulu olmadığı diske falan da EFI oluşturmuşum fazladan. Şimdi bunları silip birleştireceğim de umarım yine hata yapmam. Ya da bu şekil kullansam sıkıntı olur mu acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı