Çözüldü C: Diski kendi kendine doluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar 512 GB M.2 SSD'im kendi kendine doluyor daha 5 dk önce 50 GB boş alan vardı şimdi 30 GB.

Desktop Screenshot 2020.05.10 - 09.02.51.61.png

Saat 9:06 şimdi 30 GB olmuş.

Çözüm
Malwarebytes ile tarattım sıfır sıkıntı ayriyetten Windows Defender ile tarattım sıfır virüs. Virüs olduğunu sanmıyorum çünkü hiçbir şey indirmiyorum internet üzerinden. Şimdi baktım 100 GB olmuş, sövümmi dövimmi ? Şu anlık bir sıkıntı yok, PC'yi yeniden başlattım aradan biraz zaman geçti düzeldi.
Malwarebytes ile tarattım sıfır sıkıntı ayriyetten Windows Defender ile tarattım sıfır virüs. Virüs olduğunu sanmıyorum çünkü hiçbir şey indirmiyorum internet üzerinden. Şimdi baktım 100 GB olmuş, sövümmi dövimmi ? Şu anlık bir sıkıntı yok, PC'yi yeniden başlattım aradan biraz zaman geçti düzeldi.

Çözüm
Defender yetersiz. Bitdefender veya Kaspersky gibi kaliteli bir AV ile taratın.
Ayrıca Windows 7'lere bulaşan Surabaya virüsü türevi bir şey olabilir.

Virüs olmaması gibi bi' durum olamaz. Bu bilgisayar can sıkıntısından mı dolduruyor depolama alanını? Kaspersky vb. antivirüsler üzerinden de tarayın.

Başlat>Çalıştır'ı aç aşağıdakileri yaz silinebilen tüm klasörleri shift + del ile sil , silinmeyenleri bırak.

%temp%
Temp
prefetch

Şu 3 klasörün içini boşalt.

Bunlara ek olarak başlata > geçici dosyaları sil de (depolama) bölümü çıkacak karşına.Orda aşağıda (geçici dosyalar) bölümü var orayıda boşalt.

Virüs olmaması gibi bi' durum olamaz. Bu bilgisayar can sıkıntısından mı dolduruyor depolama alanını? Kaspersky vb. antivirüsler üzerinden de tarayın.
Malwarebytes ile tarattım 50 dk boyunca hiçbir şeybulamadı 1 saatten fazla sürecek neredeyse, bende 50. dakikada kestim. Eset Smart Security indirdim iyi mi yaptım ? Kaspersky free var ancak o da Internet security.
Başlat>Çalıştır'ı aç aşağıdakileri yaz silinebilen tüm klasörleri shift + del ile sil , silinmeyenleri bırak.

%temp%
Temp
prefetch

Şu 3 klasörün içini boşalt.

Bunlara ek olarak başlata > geçici dosyaları sil de (depolama) bölümü çıkacak karşına.Orda aşağıda (geçici dosyalar) bölümü var orayıda boşalt.
Bunları yapmıştım zaten, maximum 2 GB sildi.

Arkadaşlar yine aynısı oldu, yine kendi kendine dolmaya başladı, 3 gün önce boş alan 90 GB'tı şimdi 70 GB sabah yine kendi kendine dolmaya devam ediyordu, diski temizledim yine aynı. İnternet ten falan bir şey indirmiyorum. Virüs yok.
Eset Smart Security ile sistemi tarattım herhangi bir virüs bulamadı.
MalwareBytes ile de tarattım yine bir şey bulamadı.
Belki Defender "Bey" bulur diye Windows Defender ile tarattım yine bir şey bulamadı.

Virüs olmadığına eminim çünkü internetten bir şey indirmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı