C diskinde dosya konumları yanlış görünüyor

Deltore

Hectopat
Daha fazla  
Yeni kurduğum PC de dosyalar biraz garip, görsel görsel yazacağım:

1. C'nin logosu bu şekilde.
Ekran görüntüsü 2025-08-11 181726.png

2. Kullanıcılar kısmında böyle bir dosya var, içinde ortak resim, resim, belge, indirilenler falan var ama bomboş.
Ekran görüntüsü 2025-08-11 181845.png

3. Kullanıcılarda olan documents boş, OneDrive'da olan documents dolu.
Ekran görüntüsü 2025-08-11 181644.png

4. Kanıtı.
Ekran görüntüsü 2025-08-11 182812.png

5. 2 tane ekran görüntüsü klasörü var.
Ekran görüntüsü 2025-08-11 182234.png

6. Birinde böyle bir simge var ve açılmıyor.
Ekran görüntüsü 2025-08-11 182656.png

7. Birinde böyle bir simge var ve açılıyor.
Ekran görüntüsü 2025-08-11 182705.png

Not: OneDrive kullanmak istemiyorum diye çıkış yap dedim. Sebebi, sürekli taciz ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
1-) C Logo : Bitlocker ile şifreli olduğu için öyle görünüyor. Bitlockeri kapatmanız şart değil ama kapatsanız iyi olur.
2-) Ortak... Sorun yok, olması gerektiği gibi.

3-4-5-6-7-) Bunların tamamı Onedrive ilgili ve normal. One drive kapatılmadığı, pasif hale getirilmediği sürece aynı şekilde devam eder.

UYARI : Onedrive'yi kapatmanız tavsiye edilir AMA rasgele yapılacak bir işlem değil. Kaldırmayın. Önce yapmanız gereken başka işlemler var.

1-) C logo: BitLocker ile şifreli olduğu için öyle görünüyor. BitLocker'i kapatmanız şart değil ama kapatsanız iyi olur.
2-) ortak... Sorun yok, olması gerektiği gibi.

3-4-5-6-7-) bunların tamamı OneDrive ilgili ve normal. OneDrive kapatılmadığı, pasif hale getirilmediği sürece aynı şekilde devam eder.

Uyarı: OneDrive'yi kapatmanız tavsiye edilir ama rastgele yapılacak bir işlem değil. Kaldırmayın. Önce yapmanız gereken başka işlemler var.

1. BitLocker indirmeden nasıl kurulabiliyor?

2.OneDrive hakkında aynı fikirde olmamız güzel, ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olur musun?

İlgili klasöre sağ tıkla → Özellikler → Konumsekmesi
“Varsayılanı Yükle” butonuna tıkla → Uygula → Tamam Gerekirse klasör içeriğini taşıma seçeneğini onayla. Yine çözüm olmazsa Teknoloji destek hattı nı aramanı önerebilirim.

1. BitLocker indirmeden nasıl kurulabiliyor?

2.OneDrive hakkında aynı fikirde olmamız güzel, ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olur musun?

1. BitLocker diski şifrelemeye yarar. Windows ile birlikte hazır olarak geliyor.
2. OneDrive'ı kapatmak için OneDrive'yi açın ve çark simgesine basın ve eşitlemeyi 24 saatliğine duraklatın. Ve çıkış yapın ardındanda görev yöneticisine girin otomatik başlangıç uygulamaları kısmına gelin ve OneDrive'ı bulun ve sağ tıklayıp devre dışı bırakın bir daha açılmayacaktır. Eğer silmek isterseniz arama çubuğuna program ekle veya kaldır yazın oradan Ondrive'ı silin.

İlgili klasöre sağ tıkla → özellikler → konumsekmesi
“Varsayılanı yükle” butonuna tıkla → uygula → tamam gerekirse klasör içeriğini taşıma seçeneğini onayla. Yine çözüm olmazsa teknoloji destek hattı nı aramanı önerebilirim.

Hangi dosyadan bahsediyorsun?

1. BitLocker diski şifrelemeye yarar. Windows ile birlikte hazır olarak geliyor.
2. OneDrive'ı kapatmak için OneDrive'yi açın ve çark simgesine basın ve eşitlemeyi 24 saatliğine duraklatın. Ve çıkış yapın ardındanda görev yöneticisine girin otomatik başlangıç uygulamaları kısmına gelin ve OneDrive'ı bulun ve sağ tıklayıp devre dışı bırakın bir daha açılmayacaktır.

1. bu güne kadar hiç gelmemişti.

2.sağ alttan çık dedim ama durum hala böyle.

4. burası da düzeldi diyebilirim, sadece bu önemli belgeler hala ondrive klasörünün içinde.

1754934989257.png

5. ekran görüntüleri teke indi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı