C diskindeki temp dosyası nedir?

vito scarletta

Decapat
Daha fazla  
C diskimin içinde temp adında bir dosya var appdatadaki gibi gereksiz artık dosyaların olduğu bir klasör olduğunu düşündüm ama oradaki tempden farklıydı içindekiler. Ben PC'yi 2023 de aldım ama içinde değiştirilme tarihi 2010 olan dosyalar vardı bu nasıl mümkün olabilir? İçinde İngilizce ayların kısaltması şekline olan dolap dosyası diye bir sürü dosya falan da var silsem sorun olur mu yoksa önemli bir şey mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Temp dediğimiz klasör bilgisayarın geçici dosyalarıdır . Silmekte sıkıntı yoktur , anlık çalışanlar zaten silinmeyecektir.Temizlemekte fayda vardır . Boşuna diskte yer kaplarlar.

Temp dediğimiz klasör bilgisayarın geçici dosyalarıdır. Silmekte sıkıntı yoktur, anlık çalışanlar zaten silinmeyecektir. Temizlemekte fayda vardır. Boşuna diskte yer kaplarlar.

Ben biliyorum zaten tempin geçici olduğunu ama bu appdatadaki temp değil içinde bam başka şeyler var.

İçinde böyle garip şeyler var ay ay şeklinde sıralanmış.

Farklı bir şey de olsa sıkıntı yaşamazsınız. Eğer ki şüphe duyuyorsanız güvenli modda açıp silebilirsiniz.

Ben böyle bir şey hiç görmedim dolap dosyası diyor. Garip olan diğer şey 2010 gösteriyor değiştirme tarihini benim alma zamanımı geçtim PC'nin parçalarından bile eski dosyalar ekran kartım işlemcim falan 2021,2022 çıkışlı güncel bir sistem kullanıyorum nasıl oluyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-16 095630.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-16 095630.png
    81,8 KB · Görüntüleme: 35
Herhangi bir eski oyunun DirectX dosyaları sanırım eski bir oyun yüklediyseniz onlara ait dosyalar olma ihtimali yüksektir.

Silmem sıkıntı oluşturur mu? Şu an yüklü en eski oyun The Witcher 3 onun dosyaları da Epic Games klasörü içinde Witcher'le alakalı olduğunu düşünmüyorum daha eski bir oyun olmalı değil mi o halde silmemde sakınca olmaz.

İlla oyun olarak da bakmayın eski yüklenmiş program vs. dosyaları da olabilir. Güvenli modda çalıştırıp siliniz ya da bir yedek alınız. Eğer ki sildiğinizde sıkıntı olursa ki olmaz yedekteki dosyalarla geri düzeltirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı