C Diskinden D Diskine Aktarım Yavaşlığı

Emre Karabudak

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda dizüstü bilgisayarımı servise yollayacağım. Yollamadan önce C diskindeki bazı dosyaları, oyun kurulum dosyalarını D diskine taşıyıp korumak istiyorum. Ama C diskinde olan bir dosyayı D diskine atmak çok sürüyor. Aşırı fazla disk birleştir de yaptım. Ama hala yavaş, nasıl hızlandırırım bunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yavaş, kime göre yavaş? 5400 RPM eski HDD kullanıyorsanız, saniyede 20-30 MB ile dosya aktarıyorsanız daha fazlasını pek beklememek gerek. 7200 RPM diskten, 500 MB okuma hızı olan SSD'ye kopyalama yaparken de HDD'nin okuma limitine takılırsınız. Saniyede 100-120 MB ile gönderirsiniz. Dosyaların parçalı durumda olmasına göre gönderme hızı değişir. Yeri gelir 300 KB hıza düşer. Ayrıntılı bir şekilde yazın, sorun varsa yardımcı olmaya çalışalım.

Yavaş, kime göre yavaş? 5400 RPM eski HDD kullanıyorsanız, saniyede 20-30 MB ile dosya aktarıyorsanız daha fazlasını pek beklememek gerek. 7200 RPM diskten, 500 MB okuma hızı olan SSD'ye kopyalama yaparken de HDD'nin okuma limitine takılırsınız. Saniyede 100-120 MB ile gönderirsiniz. Dosyaların parçalı durumda olmasına göre gönderme hızı değişir. Yeri gelir 300 KB hıza düşer. Ayrıntılı bir şekilde yazın, sorun varsa yardımcı olmaya çalışalım.
RPM değerini AIDA64 programından öğrenebilir miyim?

HDD modelini öğrenebilirsiniz. BIOS'tan da olur. İnternette arattığınızda hızı öğrenmiş olursunuz.
Elle kendim attığımda yarım saatte yarısı gitmedi dosyanın 12 MB ile attı TERACOPY adlı programla 10 dk filan sürdü 30 mb-50 mb arasında gitti geldi. Dosyanın boyutu 28 GB. Resim de HDD özellikleri yazıyor.

HDD.PNG

40-50 MB yazma hızı normal. Nadiren biraz daha hızlı atabilir. Bu tarz dosya aktarım yavaşlıkları normal. Sürekli 10-20 KB gibi saçma hızlarda atmaya çalışması anormal.
Benim öğrenmek istediğim elle atınca yavaş programla atınca neden hızlı olduğunu öğrenmek. Eskide elle atınca da o hızı yakalıyordum. Buna disk birleştirme yardımcı olur mu? %26 parçalandı yazıyor C diski.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı