C diskine alan nasıl aktarılır?

• Konuyu başlatan aerewn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 138

aerewn

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarı kurarken diski ikiye bölmüştüm C ve D olarak. C 150, D 850 verdim. C doldu, hiçbir şey yapamıyorum. Disk yönetiminden denedim olmuyor. Biri yardım edebilir mi?

"C:" Sürürücüsüne cimrilik yapmayın, mümkün mertebe oyunları-yazılımları oraya kurun, D: sürücüsünde ise depo edeceğiniz muzik-resim-belge-ileride oynayacağınız indirlimiş oyun/yazılım vb. şeyler olsun.

Bunu denedim kurduktan sonra hata veriyordu

Bilgisayarı kurarken yapmıştım işte haklısınız

Eve geçince deneyeceğim teşekkürler

Ben kurulum esnasında bölmeyi unuttum sonra şu yolu buldum.

Bilgisayar yönetimi > Disk yönetimi > D diskini seçip NTFS yazılı kısma sağ tıkla > Birimi küçült > Ne kadar boyut kalmasını istersen o kadarını yaz > C diskini seç aynı şeyi birimi büyült yaparak D kısmından azalttığın miktarı C ye ekle. Sana maksimum ekleyebileceğin miktarı gösterir zaten. Ben böyle yaparak 2TB M.2'yi 370GB C diski, 1536 GB D diski olarak böldüm. (İlk seferinde hatalı bölme yaptığım için az önce yazılı yolu deneyerek düzeltmiştim).

Böyle diyor

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-11-20-19-37-38-540_com.android.chrome.png
    240,5 KB · Görüntüleme: 3
Bende tekrar denedim C ye ekleme yapamıyorum. Windows ilk kurulduğunda çok rahat yapılıyordu acaba veri yazmaya başladığı için C'yi korumaya almış olabilir mi? Emin olamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…