C++ en güvenilir şekilde nasıl indirilir?

s_g_rx7

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben yazılımla uğraşmak istediğimden C++ adlı uygulamayı yüklemek istiyorum, uygulamayı duymuşsunuzdur ama bu uygulama ücretli mi ücretsiz mi bilmiyorum. Ücretsizse en güvenilir bir şekilde nasıl yüklenir söylerseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar ben yazılımla uğraşmak istediğimden C++ adlı uygulamayı yüklemek istiyorum, uygulamayı duymuşsunuzdur ama bu uygulama ücretli mi ücretsiz mi bilmiyorum. Ücretsizse en güvenilir bir şekilde nasıl yüklenir söylerseniz sevinirim.

C++ Visual Studio ile kullan.
VS'yi indir orda C++ modüllerini indir.

Konu hakkında pek bir şey bilmiyorsan muhtemelen de Windows kullanıyorsun zaten bilgisayarın kaldırıyorsa direkt Visual Studio ve onun C++ geliştirmekle ilgili paketlerini indir hiç kafanı yorma. Visual Studio çok ağır program dersen VSCode kullan kendi resmi tutorialını takip et ama detay olarak:

Yazdığın C++ kodunu bilgisayarın anlayacağı binary formatına çevirecek bir araca ihtiyacın var ki biz bu araçlara derleyici diyoruz. Günümüzde kullanılan üç C/C++ derleyicisi var ve bunlar: GCC'nin C++ derleyicisi, LLVM'in Clang'i ve Microsoft'un MSVC'si. GCC sadece Linux, BSD ve Mac gibi Unix tabanlı sistemlerde bulunuyor ama Windows versiyonu bazı GNU yazılımlarının Windows portlarını içeren MinGW isimli bir projenin içinde var eğer istiyorsan, yazılımı SourceForge üzerinden dağıtıyorlar site çok güvenilir gibi gözükmeyebilir merak etme SourceForge içi biraz çöplükle dolu olsa da bilinen bir site. LLVM'in hazır derlenmiş binaryleri kendi GitHub sayfasının "Release" kısmında. MSVC ise Visual Studio'nun C++ geliştirme paketi ile geliyor.

Yeni başlıyor ise VSC iyi bir seçenek.

Burada yanlış hatırlamıyorsam GCC'nin biraz eski bir sürümü mevcut, son güncelleme tarihi 5 Eylül 2021'miş zaten. Kendi bilgisayarım için kurulum yaparken buna çok takılmıştım, sonra VS Code'un kendi önerdiği adımları takip etmek işime yaramıştı:

Buradaki Example: Install MinGW-x64 on Windows kısmında gerekli adımlar mevcut.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı