C# Form OleDbCommand Syntax Sorunu

erm1sh

Megapat
Yer
Bilecik,Bozüyük
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Yaklaşık 2 saattir yanlış olan bir Syntax'i bulmaya çalışıyorum fakat başarılı olamadım. Yardımcı olabilecek biri var mı acaba?
Syntax kodunu buradan alabilirsiniz;
OleDbCommand komut = new OleDbCommand("insert into Bilgiler (id,Ad,Soyad,Yaşı) values ('" + textBox_siraNo.ToString() + ',' + textBox_adi.Text.ToString() + "','" + textBox_Soyad.ToString() + "','" + textBox_Yasi.Text.ToString() + ')', baglanti);

Not: textbox_siraNo ve textbox_Yasi textBox'larına sayı girişi yapılıyor, tüm kodlar ektedir.

Çözüm
Veritabanında "Ad" sütununu "Birincil Anahtar" olarak tayin etmişsin. Haliyle birincil anahtar sütununa aynı veriden 2 tane ekleyemezsin. Aynı isimden iki tane olamaz sistemde.

Birinci anahtarı "ID" sütunu için geçerli kılarsan aynı isim ile birden çok kayıt yaparken sorun yaşamazsın. Hatta anahtar eklemene gerek bile yok. Uğraşmak istemiyorum dersen de öğretmeninin yanında farklı AD bilgisi girersin

Abi tekrar tekrar teşekkürler bir bakayım tekrar olmazsa dönerim sana.
ABİ ÇOK TEŞEKKÜRLER! Sıkıntı çıkmadan çalıştı, id'yi en başa aldım sorun çözüldü

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    40,1 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…