C# form uygulaması resim PNG olmuyor

Hocam back color özelliği olmamasına rağmen mod devre dışı bırakılıyor mu?

Back Color transparent olduğu anda Form'un Back Color rengini alır. Daha doğrusu şöyle söyleyeyim;

Üst üste 2 obje geliyorsa, bu üstüne gelen obje PicturebBox ise ve ayarı Transparent ise Form Back Color rengini alır. Transparent değilse normal renk ne ise o olur.

Back Color transparent olduğu anda Form'un Back Color rengini alır. Daha doğrusu şöyle söyleyeyim;

Üst üste 2 obje geliyorsa, bu üstüne gelen obje PicturebBox ise ve ayarı Transparent ise Form Back Color rengini alır. Transparent değilse normal renk ne ise o olur.
TransparencyKey ile bahsettiğiniz sorunun çözülmesi gerekmez mi peki.

Çözebilir. Forms üzerinde işler biraz farklı. Üst üste obje gelirse alt kısımda paylaştığım gibi sıkıntı çıkabiliyor.

1677790555012.png

@Beroski aklıma yeni geldi.

Kendi yazdığım kitpalık içinde TS_PictureBox var. O geliştirmiş olduğum PictureBox'da bu sorun yok diye biliyorum.

Son düzenleme:
Çözebilir. Forms üzerinde işler biraz farklı. Üst üste obje gelirse alt kısımda paylaştığım gibi sıkıntı çıkabiliyor.

Eki Görüntüle 1688022

@Beroski aklıma yeni geldi.

Kendi yazdığım kitpalık içinde TS_PictureBox var. O geliştirmiş olduğum PictureBox'da bu sorun yok diye biliyorum.

Eğer konu sahibi düzelmediğini söylerse, sabah TransparencyKey kodlarını atabilirim. Belki kod kısmından halledilir, ancak kod kısmı ile bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Biraz daha araştıracağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı