C# formda giriş yapan kullanıcının yaş verilerini çekme

Kullanıcının zaten bir ismi yok mu? Kullanıcıyım mı diye giriş yapacak? Buraya nasıl giriş yapıyorsun? Bir hesabın var ve senin adına olan tüm işlemler o hesap içinde tutulur ve gerçekleşir.

Kullanıcın giriş yapmıyor mu senin uygulamaya? Yani herhangi bir login işlemi gerçekleşmiyor mu?

Evet login islemi gerceklesiyor ve ana sayfaya giriyor. Su an bir dusundum de kullanicinin giris yaptigi kullanici adini global bir degisken olarak tutsam ve diger sayfalarimda bu degisken ile veri tabanlarimi cagirsam mantikli gibi gorunuyor?

Evet login islemi gerceklesiyor ve ana sayfaya giriyor. Su an bir dusundum de kullanicinin giris yaptigi kullanici adini global bir degisken olarak tutsam ve diger sayfalarimda bu degisken ile veri tabanlarimi cagirsam mantikli gibi gorunuyor?
Olabilir. Yada ORM kullan. Kullanıcının verilerini global bir nesne de tut böylece zaten elinde bulunsun veriler ve böylece bir çağrı yetsin?

Olabilir. Ya da orm kullan. Kullanıcının verilerini global bir nesne de tut böylece zaten elinde bulunsun veriler ve böylece bir çağrı yetsin?

Orm'yi kullanmayi istedim fakat soyle bir sıkıntı cikti egitimleri biraz uzun ve bunu ogrenecek vaktim yok. Bir okul projesi uzerinde calisiyorum ve bitirdikten sonra uzun uzun izlemeye baslayacagim.

Orm'yi kullanmayi istedim fakat soyle bir sıkıntı cikti egitimleri biraz uzun ve bunu ogrenecek vaktim yok. Bir okul projesi uzerinde calisiyorum ve bitirdikten sonra uzun uzun izlemeye baslayacagim.
Uzun uzun öğrenecek bir şey yok... ORM sorgunun yanıtını bir nesnede depolamaya verilen isim. Kendin ilkel bir ORM sınıfı bile yazabilirsin C# template yapısını kullanarak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı