Çözüldü C# C# formunda giriş yapan kullanıcının bilgilerini Label'a yazdırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CannB

Hectopat
Form1 de login kısmım var. Giriş yapan kişi kullanıcı ise form3 açılıyor. Form3 üzerinde ise labellar var. (örneğin ad: ---- gibi) ben bu labellara, giren kullanıcıya göre hangi kullanıcı girdiyse ona ait bilgileri labellar üzerine yazdırmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Veri tabanı olarak SQL server kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam bununla ilgili benim dediğim gibi bir örnek gösteren YouTube videosu var mı? Yarına acil yetiştirmem gerekiyor projeyi.
Constructorlari aratsan zaten bulacaksin. Acil yetistirmen gerekiyorsa, acil okumani oneririm;

Formu olustururken bunu kullaniyorsun. Asagidaki kodu kullandigina eminim Form3'u acarken. Bu form3'e parametre olarak User'in bilgilerini girmeyi dusundun mu hic?
C#:
Form3 frm = new Form3();

Atiyorum;
C#:
Form3 frm = new Form3(name, surname, userName, mailAddress, dateOfBirth)

Bunun icin de Form3'un constructor'ini soyle degistirmen lazim (Icinde InitializeComponent(); olan fonksiyon);
C#:
public Form3(string name, string surname, string userName, string mailAddress, DateTime dateOfBirth) {
    InitializeComponent();
    nameLabel.Text = name;
    surnameLabel.Text = surname;
    mailAddress.Text = mailAddres;
    dateOfBirth.Text = dateOfBirth.ToString();
}
Hocam bununla ilgili benim dediğim gibi bir örnek gösteren YouTube videosu var mı? Yarına acil yetiştirmem gerekiyor projeyi.
Constructorlari aratsan zaten bulacaksin. Acil yetistirmen gerekiyorsa, acil okumani oneririm;

Formu olustururken bunu kullaniyorsun. Asagidaki kodu kullandigina eminim Form3'u acarken. Bu form3'e parametre olarak User'in bilgilerini girmeyi dusundun mu hic?
C#:
Form3 frm = new Form3();

Atiyorum;
C#:

Bunun icin de Form3'un constructor'ini soyle degistirmen lazim (Icinde InitializeComponent(); olan fonksiyon);
C#:
public Form3(string name, string surname, string userName, string mailAddress, DateTime dateOfBirth) {
    InitializeComponent();
    nameLabel.Text = name;
}

Çözüm

Formu olustururken bunu kullaniyorsun. Asagidaki kodu kullandigina eminim form3'u acarken. Bu form3'e parametre olarak User'in bilgilerini girmeyi dusundun mu hiç?
C#:
Form3 frm = new Form3();

Atiyorum;
C#:

Bunun icin de form3'un constructor'ini soyle degistirmen lazim (ıcinde InitializeComponent(); olan fonksiyon);
C#:
 InitializeComponent();
 nameLabel.Text = name;
}

Çok teşekkür ederim hallettim hocam dediğiniz gibi constructor ile halloldu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı