ByWasco Megapat Katılım 24 Ocak 2015 Mesajlar 258 Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Ekim 2021 #1 Form 2'nin botununu form 1'den kontrol etme, emir verme. Böyle bir işlem yapmak istiyorum, nasıl yapabilirim acaba? Form 2'nin botununun modifiers özelliğini puclic yaptım.
Form 2'nin botununu form 1'den kontrol etme, emir verme. Böyle bir işlem yapmak istiyorum, nasıl yapabilirim acaba? Form 2'nin botununun modifiers özelliğini puclic yaptım.
Çözüm Nexor 15 Ekim 2021 ByWasco dedi: @Nexor Aynen hocam.Çok yeniyim kavramakta zorlanıyorum da biraz. Genişletmek için tıkla... Başlat butonunun ismi neyse button1 onunla değiştir. C#:Panoya kopyala var frm = Application.OpenForms.OfType<Form1>().Single(); if(frm != null) { Button buton = (Button)frm.Controls.Find("button1", true).First(); if(buton != null) { buton.PerformClick(); } }
ByWasco dedi: @Nexor Aynen hocam.Çok yeniyim kavramakta zorlanıyorum da biraz. Genişletmek için tıkla... Başlat butonunun ismi neyse button1 onunla değiştir. C#:Panoya kopyala var frm = Application.OpenForms.OfType<Form1>().Single(); if(frm != null) { Button buton = (Button)frm.Controls.Find("button1", true).First(); if(buton != null) { buton.PerformClick(); } }
Nexor Hectopat Katılım 30 Haziran 2020 Mesajlar 238 Çözümler 4 Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Ekim 2021 #11 ByWasco dedi: @Nexor Aynen hocam.Çok yeniyim kavramakta zorlanıyorum da biraz. Genişletmek için tıkla... Başlat butonunun ismi neyse button1 onunla değiştir. C#:Panoya kopyala var frm = Application.OpenForms.OfType<Form1>().Single(); if(frm != null) { Button buton = (Button)frm.Controls.Find("button1", true).First(); if(buton != null) { buton.PerformClick(); } } Artı 0 Eksi Çözüm
ByWasco dedi: @Nexor Aynen hocam.Çok yeniyim kavramakta zorlanıyorum da biraz. Genişletmek için tıkla... Başlat butonunun ismi neyse button1 onunla değiştir. C#:Panoya kopyala var frm = Application.OpenForms.OfType<Form1>().Single(); if(frm != null) { Button buton = (Button)frm.Controls.Find("button1", true).First(); if(buton != null) { buton.PerformClick(); } }
KS KS ByWasco Megapat Katılım 24 Ocak 2015 Mesajlar 258 Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Ekim 2021 #12 @Nexor hocam çok çok teşekkürler sorunum çözüldü her şey için tekrardan teşekkürler. Son düzenleyen: Moderatör: 15 Ekim 2021 Artı 0 Eksi