Çözüldü C# girilen karaktere göre cevap alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

IAvalonI

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Backend Developer
Merhaba herkese, c# yazılım kursuna gidiyorum ve ödevim olan bu soruda takıldım. Aslında gördüğünüz gibi "E/H" gir diye bir şey yazdım. Bu satırın devamına if(cevap = E) veya if(cevap=H) yapmak istiyorum. Bu kodu nasıl yazabilirim.

Not: Comment Line da soruyu belirttim.

Dosya Ekleri

• technopat soru.PNG
    technopat soru.PNG
    26,9 KB · Görüntüleme: 119
Çözüm
Console.ReadLine() String değer döndürdüğüne göre sadece bu değeri değişkene atmanız yetecektir.

[CODE lang="csharp" title="C#"]char input = Convert.ToChar(Console.ReadLine());

if (input == 'A')
Console.WriteLine("Test123");[/CODE]
Console.ReadLine() String değer döndürdüğüne göre sadece bu değeri değişkene atmanız yetecektir.

[CODE lang="csharp" title="C#"]char input = Convert.ToChar(Console.ReadLine());

if (input == 'A')
Console.WriteLine("Test123");[/CODE]

Çözüm
Soruyla ilgili herhangi bir kod yazmayacağım, ilgilenmiyorsan okumayı bırakabilirsin.

Bu problemdeki ana soru ofis programları. Öncelikle onun cevabı alınmalı. "H" yanıtında gerekli cevap verilmeli ve program sonlandırılmalı; "E" yanıtında ise dil kısmına geçilerek program uygun şartlarla devam etmeli. Programın mantığını kavramak dümdüz yazmaktan daha önemli. İleride optimize bir kod yazmanız gerekirse en basitinden bu tip durumlara bile dikkat edeceksiniz.

Sınava hazırlanmaktan uzun zamandır uğraşmıyorum ama bildiğim kadarıyla söyleyeceğim.

Console.ReadLine() satırında aldığın değeri bir değişkene atacaksın (yani cevap1)
[CODE lang="csharp" title="Kod" highlight="1"]char cevap1 = Convert.ToChar(Console.ReadLine());[/CODE]

Ondan sonra aldığın cevabı sorgulama kısmında

[CODE lang="csharp" title="Sorgulama"]if (cevap1 == 'E' || 'e') //Büyük küçük harfe duyarlı olması için
Console.WriteLine("Evet");
else if (cevap1 == 'H' || 'h')
Console.WriteLine("Hayır");
else
Console.WriteLine("Lütfen doğru seçenek giriniz.")
[/CODE]

Böyle yapabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı