C# görsel programlama kurs önerisi

Algoritmik

Hectopat
Windows form gördüğümüz bir ders var. Programlama hakkında bilgim yok. Nasıl çalışmam lazım? Kurs önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Murat Yücedağ'ı öneririm. YouTube'da bulunan eğitim videoları ile 0 bilgiyle ilk yazılıma başladığım yerdir. Udemy üzerinden güncel kursları da var.

Fakat kişisel önerim eğer gerçekten gelişmek istiyorsan tek bir eğitim setine ve o eğitim setinde bulunan örnek projelere bağlı kalmaman. Kendini sürekli geliştirmen lazım, mesela aklından rastgele bir proje düşün ve nasıl olacağını bilmesen de yapmaya çalış. Takıldığın yerleri internetten araştır ve öğren. Örnek veriyorum Textbox'da bulunan değerin int değişkene çevrilip çevrilemeyeceğini if ile sorgulamak. Bunun için Google'ya "can string convert to int" gibi basit İngilizce cümlelerle arama yapabilirsin.

Murat Yücedağ'ı öneririm. YouTube'da bulunan eğitim videoları ile 0 bilgiyle ilk yazılıma başladığım yerdir. Udemy üzerinden güncel kursları da var.

Fakat kişisel önerim eğer gerçekten gelişmek istiyorsan tek bir eğitim setine ve o eğitim setinde bulunan örnek projelere bağlı kalmaman. Kendini sürekli geliştirmen lazım, mesela aklından rastgele bir proje düşün ve nasıl olacağını bilmesen de yapmaya çalış. Takıldığın yerleri internetten araştır ve öğren. Örnek veriyorum Textbox'da bulunan değerin int değişkene çevrilip çevrilemeyeceğini if ile sorgulamak. Bunun için Google'ya "can string convert to int" gibi basit İngilizce cümlelerle arama yapabilirsin.
Hocam yanıtınız için teşekkür ederim.
Öğrenmek gibi bir amacım yok daha doğrusu başka şeyleri öğrenmeye çalışıyorum.
Görsel programlamayı öğrenmek isteme sebebim: görsel programlama dersini alttan almamdan kaynaklı. 1 ay sonra sınavlar başlıyor sorular klasik geliyor işin kötüsü vizesine 5 girmiş hoca. Yani mümkünse 90 almam lazım bunun için sordum ünideki soruları yapacak kadar bilgimin olması yeterli bunun için ne yapmam lazım?

Hocam yanıtınız için teşekkür ederim.
Öğrenmek gibi bir amacım yok daha doğrusu başka şeyleri öğrenmeye çalışıyorum.
Görsel programlamayı öğrenmek isteme sebebim: Görsel programlama dersini alttan almamdan kaynaklı. 1 ay sonra sınavlar başlıyor sorular klasik geliyor işin kötüsü vizesine 5 girmiş hoca. Yani mümkünse 90 almam lazım bunun için sordum ünideki soruları yapacak kadar bilgimin olması yeterli bunun için ne yapmam lazım?

Daha 12 günün var sanırsam. Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü | EBA Portalı sitesine girip ders kitapları ve öğrenim materyalleri sekmesinden mesleki ve teknik Anadolu lisesi kısmına girip oradaki kitaplara bir göz at derim lise kitapları ancak eminim işe yarar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı