C++ için hangi derleyici?

qwertyklavye

Kilopat
Katılım
19 Şubat 2015
Mesajlar
2.560
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar herkese merhabalar. Okulda c++ dersi görüyorum ancak hocamız pek güzel anlatamıyor gibi. Kodları DevC++ ile yazıyor. Youtube üzerinde de devc++ ile anlatan birisini göremedim. Farklı derleyicilerle çalışılan videoları izlesem ancak devc++ kullansam olur mu? Kodlarda herhangi bir değişme olur mu? Bir de belli başlı sorularım olacak. IDE nedir? Derleyici nedir? vs vs gibi temel sorular bunlar. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Başka bir platform üzerinden yazmak size eksi bir şey sağlamaz, sadece diğer platformun artıları varsa ondan faydalanamazsınız, yazacağınız kodlar tamamen aynı olur.

IDE ise; "Integrated Development Environment" kısacası "Geliştirme ortamı" anlamına gelir. Örneğin, C# yazan bir kişisiniz. Siz C#'ı Visual Studio'da da yazabilirsiniz; Jetbrains Rider üzerinden de yazabilirsiniz. IDE'nin anlamı budur.

Tekrardan söyleyeyim, kullandığınız IDE'ler fark etmeksizin, yazdığınız kodlar değişmez. Derleyici ne demek onu bilmiyorum, onu başka arkadaşlar açıklayabilir.
 
Derleyici farkını eğer çok profesyonel iş yapıyorsan görürsün. Örneğin YouTube'da izlediğim bir adam, Zen 3 mimarili Ryzen'larda GCC'nin bir sürümünün (sürümü unuttum) Linux çekirdeğini yanlış derlediğinden bahsediyordu.


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı