Yakın zamanda HyperX Pulsefire Raid mouse almıştım. Oyunlarda kullanmak için C#'da yazdığım bir uygulama var. Oto farm gibi şeyler yapıyor. Mouseu uygulamaya entegre edebileceğim bir API vb. var mı?
İstediğim şey mouse hareketlerini simüle etmek değil. Mouse'un makro butonlarını kullanmak.Tam olarak dediğini anlamadım ama farenin kendine has özellikleri dışında şeyleri kullanmak istiyorsan (fareyi hareket ettirmek, tıklamak vesaire) Windows API'yı kullanabilirsin.
[CODE title="C#"][DllImport("user32")]
public static extern int SetCursorPos(int x, int y);
//Farenin pozizyonunu ayarlar.
[DllImport("user32.dll", CharSet = CharSet.Auto, CallingConvention = CallingConvention.StdCall)]
public static extern void mouse_event(long dwFlags, long dx, long dy, long cButtons, long dwExtraInfo);
//Fare ile tıklama yapmanızı sağlar.[/CODE]
Tıklama için daha fazla bilgiyi mouse_event function (winuser.h) - Win32 apps adresinde bulabilirsiniz.
Mouse çıktısı değil, mouse'dan veri almak istiyorum. Simüle etmek istemiyorum. Mouse'un makro butonlarına basılınca kod çalıştırmak istiyorum. Makrolardan birine basılınca bir kod çalıştırcak başkasına basınca başka kod. Makro tuşları methodları tetikleyecek.![]()
Simulate mouse click for side buttons
I am aware of how to use mouse_event to simulate a mouse click for the left or right buttons. What I would like to know is if this function or another in C#/C++ allows you to simulate the mouse4 orstackoverflow.com
![]()
mouse_event function (winuser.h) - Win32 apps
The mouse_event function synthesizes mouse motion and button clicks.docs.microsoft.com
Bu makaleler size yardımcı olabilir.
Farenin üzerindeki makro butonları aslında XBUTTON olarak geçiyor. Bu butonların 2. makaledeki kodlarını ve Windows API'yi kullanarak butonları çalıştırabilirsiniz.
[CODE title="C#"]mouse_event(MOUSEEVENTF_XDOWN, NULL, NULL, XBUTTON1, NULL);
mouse_event(MOUSEEVENTF_XDOWN, NULL, NULL, XBUTTON2, NULL);
mouse_event(MOUSEEVENTF_XUP, NULL, NULL, XBUTTON1, NULL);
mouse_event(MOUSEEVENTF_XUP, NULL, NULL, XBUTTON2, NULL);[/CODE]
Sizin için biraz araştırdım. Dediğiniz için Windows tabanında Hook ayarlamak gerekiyor.Mouse çıktısı değil, mouse'dan veri almak istiyorum. Simüle etmek istemiyorum. Mouse'un makro butonlarına basılınca kod çalıştırmak istiyorum. Makrolardan birine basılınca bir kod çalıştırcak başkasına basınca başka kod. Makro tuşları methodları tetikleyecek.
0x200
fare hareket kodu. HookCallback
metoduna bir breakpoint koyup bu butonlara bastığınızda wParam'ın hangi değerde geldiğini bularak yapabilirsiniz.Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.