C icin IDE önerisi

Eğer öğrenciysen ve öğrenci Mail adresin varsa JetBrains ürünlerine ücretsiz ulaşırsın. IDE konusunda JetBrains. Ağır oldukları doğru çünkü genelde yüksek doğruluklu tahmin vermek için sürekli kodunu analiz ediyor. O konuda çok yardımcı ve CoPilot entegrasyonu ile beraber kendi AI'ı da var projeni tamamen ele almak için.

VS Code ile cok onceden yapmaya calismistim. Ancak becerememistim, eger bir rehber, video gibi bir şey atarsaniz cok makbule gecer hocam.

Eğer Windows 10 1903 ve üstü bir Windows kullanıyorsanız WSL etkinleştirin sisteminizde. Böylece GNU/Linux terminaline de Windows'tan erişebilirsiniz. WSL'den VS Code açınca otomatik kendini düzenliyor ve cmake, gcc kullanabiliyorsunuz kolayca.

Nasıl WSL etkinleştirilir rehberim de burada.

O student pack i denemistim ancak bir problem cikmisti kullanamamistim falan, ilginc bir şeyler olmustu. Tekrar bakarim ama hocam sağ olun oneri icin.

Kullandığınız GitHub hesabınıza universite mailini de akleyin hesap ayarlarından. Sonra bilgilerinizi girin student pack sayfasından, en sonda öğrenci kartınızı GitHub'a yükleyin. Student pack geldikten sonra GitHub hesabınız otomatik Pro sürüme yükseliyor.

Siz JetBrains istiyorsunuz diye söyleyim, ayrıcalıklar sayfasına gidin orada Jetbrains'i bulun. Bir tane Jetbrains hesabı açın GitHub hesabınızla giriş yaparak. Açılan sayfada etkinleştirmeni yapın. Sonra profilinize girin, CLion'u indirin. Kurulum ekranında Jetbrains hesabınızı bağlayın uygulamaya, kendisi otomatik lisansınızı tanıyacak.
Bu da gitmeniz gereken site.

Eğer öğrenciysen ve öğrenci Mail adresin varsa JetBrains ürünlerine ücretsiz ulaşırsın. IDE konusunda JetBrains. Ağır oldukları doğru çünkü genelde yüksek doğruluklu tahmin vermek için sürekli kodunu analiz ediyor. O konuda çok yardımcı ve CoPilot entegrasyonu ile beraber kendi AI'ı da var projeni tamamen ele almak için.
Jetbrains ürünleri Github copilot gpt 3 kullanıyor o yüzden ben açıkcası copilot üçün vsc tercih ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı