C icin IDE önerisi

372608

Hectopat
Katılım
3 Ekim 2020
Mesajlar
1.094
Çözümler
1
Şu an Visual Studio 2022 kullanıyorum. Cok iyi, sikayetci degilim ancak biraz yavas. Baska boyle daha hafif bir IDE tavsiyeniz var midir?
 
Code: Blocks işini görür. Eğer işlevselliği de olsun, plugin indireceğim diyorsan CLion var. Ama o da VS kadar olmasa da ağır. Fakat kullandığım en iyi Jetbrains ürünü olabilir. Çok kullanışlı.
 
Code: Blocks işini görür. Eğer işlevselliği de olsun, plugin indireceğim diyorsan clion var. Ama o da vs kadar olmasa da ağır. Fakat kullandığım en iyi jetbrains ürünü olabilir. Çok kullanışlı.

Clion a baktimda parali be hocam. Code: Blocks a bakayim bir teşekkürler.
Kdevelop diye bir IDE buldum. Nasildir?
 
Herhangi bir editör ile ile benim debuggerımı kullanabilirsin.

Tavsiyem VSCode + GDBFrontend

GF'i, Linux, x86_64 macOS, Windows/WSL üzerinde ya da Docker containerı içinde kullanabilirsin. Editör olarak zaten VSCode rakipsiz.

Server falan yapıyorsan zaten Dockerized yapmak en güzel yol. GDBFrontend, Dockerized uygulamalar için çok süper bişi. Ben dahil birçok insan öyle kullanıyor.

Ayrıca debuggerın online IDEmsi versiyonunu yapmıştım, hızlıca bişiler denemek için kullanabilirsin.
DebugMe.dev - Online C IDE / Debugger
 
Eğer öğrenci iseniz GitHub student alıp ücretsiz kullanabilirsiniz.

Üniversite mailiniz ile ücretsiz kullanabilirsiniz.

Univeriste mailiniz varsa GitHub student pack ile tüm jetbrains ürünleri ücretsiz oluyor.

O student pack i denemistim ancak bir problem cikmisti kullanamamistim falan, ilginc bir şeyler olmustu. Tekrar bakarim ama hocam sağ olun oneri icin.

Herhangi bir editör ile ile benim debuggerımı kullanabilirsin.

Tavsiyem VS Code + GDBFrontend

GF'i, Linux, X86_64 macOS, Windows/WSL üzerinde ya da docker containerı içinde kullanabilirsin. Editör olarak zaten VS Code rakipsiz.

Server falan yapıyorsan zaten dockerized yapmak en güzel yol. Gdbfrontend, dockerized uygulamalar için çok süper bir şey. Ben dahil birçok insan öyle kullanıyor.

Ayrıca debuggerın Online ıdemsi versiyonunu yapmıştım, hızlıca bir şeyler denemek için kullanabilirsin.
DebugMe.dev - Online C IDE / Debugger

VS Code ile cok onceden yapmaya calismistim. Ancak becerememistim, eger bir rehber, video gibi bir şey atarsaniz cok makbule gecer hocam.

Plasma geliştiricilerinin çıkardığı IDE. Hafif ama pek özellik beklemeyin, VS Code gibi diyebilirim.

Teşekkürler hocam pek gerekli degil gibi duruyor.

Hepinize cevaplariniz icin teşekkür ederim.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı