C++ if else kodundaki hata nedir?

a 10'dan farklıdır ve a 10'dan büyüktür kısmı sanırım hatalı a'yı mesela 11 yaptım cevap a 10'dan farklıdır verdi. Büyüktür demedi.
Onu anlattım zaten. 10 dan farklıdır koşulu o kadar absürt bir komut ki, eşit olmadı müddetçe çalışacak. Yani bu koşul gerçekleştikten sonra ki koşulları kontrol etmediğini düşünürsek, a 10'dan büyüktür asla çalışmayacak demektir. Eğer a != 10 koşulu varsa asla ama asla ama asla ondan sonra gelen koşul a==10 değilse hiç bir else veya else if çalışmayacak.

anladım hocam bundan sonra dikkat ederim. Yeni öğrendiğim için elimden geldiğince bütün koşulları yazmaya çalıştım.

Zaten if-else yapısında bir koşul sağlanıyorsa diğer koşullara bakılmaz diye biliyorum.

anladım hocam bundan sonra dikkat ederim. Yeni öğrendiğim için elimden geldiğince bütün koşulları yazmaya çalıştım.
Eki Görüntüle 1259621
Yazım hatası olmuş "equal" olacak.

Şunu demeye çalışıyorsunuz sanırım. Ayrıca else'den sonra koşul gelmeyeceğini de anladım.

If'ten sonra else if kullanırsanız if sağlanıyorsa else if'e bakılmaz. Fakat if'ten sonra tekrar if kullanıyorsanız ikisine de bakar program.
Hocam sizin bahsettiğiniz TheAny'nin 21.mesajı değil mi? Sizinkini de anladım else'den sonra koşul yazmamak gerek. Ve de != altındaki koşulları bozuyor.

Sorun çözülmüştür. Mesaj yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Mesajlardan çok şey öğreniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…