C++ if else kodundaki hata nedir?

a 10'dan farklıdır ve a 10'dan büyüktür kısmı sanırım hatalı a'yı mesela 11 yaptım cevap a 10'dan farklıdır verdi. Büyüktür demedi.
Onu anlattım zaten. 10 dan farklıdır koşulu o kadar absürt bir komut ki, eşit olmadı müddetçe çalışacak. Yani bu koşul gerçekleştikten sonra ki koşulları kontrol etmediğini düşünürsek, a 10'dan büyüktür asla çalışmayacak demektir. Eğer a != 10 koşulu varsa asla ama asla ama asla ondan sonra gelen koşul a==10 değilse hiç bir else veya else if çalışmayacak.

Onu anlattım zaten. 10 dan farklıdır koşulu o kadar absürt bir komut ki, eşit olmadı müddetçe çalışacak. Yani bu koşul gerçekleştikten sonra ki koşulları kontrol etmediğini düşünürsek, a 10'dan büyüktür asla çalışmayacak demektir. Eğer a != 10 koşulu varsa asla ama asla ama asla ondan sonra gelen koşul a==10 değilse hiç bir else veya else if çalışmayacak.
anladım hocam bundan sonra dikkat ederim. Yeni öğrendiğim için elimden geldiğince bütün koşulları yazmaya çalıştım.

Zaten if-else yapısında bir koşul sağlanıyorsa diğer koşullara bakılmaz diye biliyorum.

anladım hocam bundan sonra dikkat ederim. Yeni öğrendiğim için elimden geldiğince bütün koşulları yazmaya çalıştım.
Eki Görüntüle 1259621
Yazım hatası olmuş "equal" olacak.

"a" değişkenine girilen değer 5'ten küçükse "is smaller than 5." yazdır. Küçük değilse eğer 5'e eşit mi diye kontrol et. Eğer 5'e eşitse "is equal to 5." yazdır. 5'e eşit değilse eğer 5'e eşit olmayan ve 5'ten küçük olmayan herhangi bir değer olacağı için "is bigger than 5." yazdırıyor.

Şunu demeye çalışıyorsunuz sanırım. Ayrıca else'den sonra koşul gelmeyeceğini de anladım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı