C++ ile Assembly arasındaki fark nedir?

Peki hangi dili örenmeliyim

14 yaşında olduğunu görüyorum ve bu yaşta Arduino ile başlayabilirsin.

Bİr de herkes dile göre değişir tarzı mesajlar yapmış ama iş, Assembly ile başka bir dili karşılaştırmaya gelince genel geçer cevaplar yanlış oluyor.

Assembly ile, eğer onunla uğraşacaksan öğrenmelisin. Yani direkt olarak işlemcilerle, gömülü sistemlerle ya da mikrodenetleyicilerle uğraşacaksan. Veya evde eski Commodore bilgisayar vardır, o zaman hobi olarak C64 öğrenirsin.

Arduino ile başlayabilirsin, dediğim gibi.
 
Assembly ile uğraşacaksan öğrenmelisin. Yani direkt olarak işlemcilerle, gömülü sistemlerle ya da mikrodenetleyicilerle uğraşacaksan. Veya evde eski Commodore bilgisayar vardır, o zaman hobi olarak X64 öğrenirsin.
Artı olarak Reverse Engineering ile uğraşacak kişiler varsa Assembly diline yoğunlaşabilir.
 
Bunu soracak kadar başlangıç seviyesinde olduğunuza göre Assembly'den uzak durun bence. 1-2 yıl sonra hala devam ediyor olursanız o zaman bakarsınız. Ama tabii bu diller ile ne geliştirmek istediğinize göre de değişiyor biraz.
 
Çok farklılar. C++ derlenen ve bu şekilde makine koduna dönüştürülen üst seviye ve nesne yönelimli bir programlama dilidir. Assembly ise sembolik makine kodudur. Assemblerlar sayesinde makine koduna dönüştürülen ilkel ve düşük seviye bir programlama dilidir. Hatta tek bir programlama dili bile değildir. Birden çok Assembly dili vardır.
En iyi yazılım dili hangisi?
En iyi yazılım dili yoktur. Yapılacak işe göre ya da projeye göre seçilen en iyi programlama dili vardır. Birinin üstün olduğu konuda diğeri yeterli olmayabilir. Örneğin C++´ın nesne yönelimliliği Assembly dillerinde yoktur. Assembly´de de düşük seviyenin verdiği bazı avantajlar C++ ile yapılmaya kalkınıldığında yeterli olmayabilir. Her ne kadar C++´ta da düşük seviye programlama yapmak mümkün olsa da.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı