C# ile iki resmi karşılaştırmak

Akif Kaya

Hectopat
Katılım
25 Ocak 2021
Mesajlar
45
Visual Studio üzerinden C# ile bir masaüstü uygulaması geliştiriyorum. Hiç beklemediğim bir noktada saatlerdir takılı kaldım. Bir JPG'ya da PNG dosyasının benim ekranımda bulunup bulunmadığını kontrol etmek istiyorum. Hiçbir kütüphane kullanmadan yapmayı denedim (ekrandaki her pikseli kaynak resmin pikselleriyle karşılaştırmak). Ama bu muhtemelen korkunç bir performans kaybı olur ve resmin her pikseli tutacak diye de bir şey yok. Resim 75%~ civarında tutsa yeterlidir.

Araştırmalarım sonucu bunun için OpenCV ve emgucv kütüphanelerini kullanmam gerektiğini öğrendim. Kütüphaneleri kurdum, forumlarda saatlerce araştırma yaptım ama ne yaptıysam istediğim sonucu elde edemedim. Ya kütüphaneden ya başka bir şeyden sürekli bir hata aldım. Bu dediğim olay C#'ta imkansız değildir herhalde ya? Bunu Python'da bunu çok basit bir şekilde yapabiliyorsun diye biliyorum. Daha önce böyle bir proje geliştirmiş birisi yardım edebilir mi, bildiğiniz rehber videolar bile yardımı dokunur ama bakmadığım video kaldı mı bilmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
AForge.NET yapay zeka kütüphanesi değil mi? Ben bir fotoğraf gösterdiğimde o nesnenin ne olduğunu bilmesine gerek yok. Sadece iki resmi karşılaştırmak istiyorum OpenCV'deki gibi
Computer vision ve image processing de yapabiliyorsun diye biliyorum bi bakarsan
 

Geri
Yukarı