C/C++ C ile nasıl profesyonel olurum?

EmreDelerel

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller.C öğrenmeye başladım ve ilk başta Udemy'den bir kurs aldım. Kurs gayet iyi gidiyor temel şeyleri öğrendim diyebilirim. Şu an Udemy ve W3schools ile öğreniyorum. Ancak aklıma takılan sorular var.

1. Hangi kaynaklardan öğrenmeliyim?
2 .C ile nasıl projeler yapabilirim?
3. Günde 4 saat yeterli mi? Yeterli ise sadece tek kaynaktan mı bakmalıyım yoksa 2 3 kaynaktan mı?

Herkese iyi sosyaller.C öğrenmeye başladım ve ilk başta Udemy'den bir kurs aldım. Kurs gayet iyi gidiyor temel şeyleri öğrendim diyebilirim. Şu an Udemy ve W3schools ile öğreniyorum. Ancak aklıma takılan sorular var.

1. Hangi kaynaklardan öğrenmeliyim?
3. Günde 4 saat yeterli mi? Yeterli ise sadece tek kaynaktan mı bakmalıyım yoksa 2 3 kaynaktan mı?
C OOP olmadığı için çok harika işler yapmak zor. Genelde gömülü sistemlerde kullanılıyor.

Şu 20 yıldır C yazan heriflere hayret ediyorum. Adamlar hiçbir normal şekilde kod yazmıyor, ama yazdıkları zaman da herkesten iyi yazıyorlar. Bu videoyu izle, şimdi değil ama belki bir 6 ay sonra çok faydası olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Adam burada kendi standardını anlatmış. Ama her programcı bu başlıkları dikkat etmeli bence.

C OOP olmadığı için çok harika işler yapmak zor. Genelde gömülü sistemlerde kullanılıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1. hangi kaynaklardan öğrenmeliyim?
3. günde 4 saat yeterli mi? Yeterli ise sadece tek kaynaktan mı bakmalıyım yoksa 2 3 kaynaktan mı?

C öğrenmek pek işe yaramaz bu dönemde C# öğrenmelisin :)

Programlamayla ilgili geçmişin ne? Programlama konseptlerini ne kadar biliyorsun? Algoritma ve problem çözebilme üzerine hiç araştırma yaptın mı? C ile pek çok proje yapabilirsin. Web server, mesajlaşma uygulaması, uzun bir stringdeki hesaplamaları yapabilen bir hesap makinesi, bir interpreter yazmak, kendi 2D yada 3D game engine'ini yazmak... Liste daha uzar. Ancak bunların hepsi programlama konseptlerini ve algoritma bilmeni gerektiriyor.

Programlamayla ilgili geçmişin ne? Programlama konseptlerini ne kadar biliyorsun? Algoritma ve problem çözebilme üzerine hiç araştırma yaptın mı? C ile pek çok proje yapabilirsin. Web server, mesajlaşma uygulaması, uzun bir stringdeki hesaplamaları yapabilen bir hesap makinesi, bir interpreter yazmak, kendi 2D ya da 3D Game Engine'ini yazmak... Liste daha uzar. Ancak bunların hepsi programlama konseptlerini ve algoritma bilmeni gerektiriyor.

Hocam biraz zor bir dil + eski bir dil yenisi varken eskisini öğrenmek değişik.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı