C/C++ C ile nasıl profesyonel olurum?

Hocam hem oyun yapıp hem de o oyuna site yapamaz mıyım? Tanıdığım çevremdeki yazılımcılar en az 2 alandalar.
Verimli olacağını düşünmüyorum. Amacın oyunu tanıtıp şuradan indirebilirsin demekse eyvallah yazarsın. Ancak oyun içi olayların döneceği, örneğin hesap yönetimi, para yükleme, market vb. yapılar kurulacaksa dediğim gibi herkes aynı anda lahmacun ve pilav ustası olamaz. (Olan vardır, istisnalar kaideyi bozmaz.)

Hocam mesela çoğu alanda kullanmak için Python öğrenmeli miyim? Şu an alanım olmasa da Python'un kullanıldığı alan fazla değil mi?

C diline hiç girişmeden C dili hakkında fikrin var, Python'da hiç web Framework kullanmadın yine fikrin var... Ama asıl sorun fikrin olması değil bunu aşırı bir özgüvenle adeta gerçeklermiş gibi dile getirmen. Dillerin amaç değil araç olduğunu bilmeden fikir sunuyorsun ve aşırı bir özgüvenle yapıyorsun bunu. Anlam veremiyorum.

C ve C# farklı amaçlar için kullanılan farklı tool/araçlar.

Hocam düşüncemi sunuyorum pek C dilini kullanan kalmadı C# veya C++ kullanılıyor.

İstediğinizi düşünmekte özgürsünüz. Ancak ben bir Ferrari F40 1987'ye binmeden altımdaki Fiat Egea ile F40'a eski ve kötü derken görülmek istemezdim. En azından yapabilirsem gider F40'a binerdim ki yorumum objektif olsun. Özellikle araba satın almak isteyen birine yol gösterirken.

Hocam açıkçası F40 1987 model araba Fiat Egea'yı tokatlar ben C dilini Visual Studio üzerinden kullandıklarını görmediğim içinde bu yönden düşünüyorum eski bir dil C++ ve C# daha iyidir + arabadan programlama diline örnek vermek ilginç.

Hocam mesela çoğu alanda kullanmak için Python öğrenmeli miyim? Şu an alanım olmasa da Python'un kullanıldığı alan fazla değil mi?
Tekrar söylüyorum. Dil bir araç. Dolayısıyla eğer ihtiyacın varsa bu aracı kullanmayı öğrenir ve kullanırsın. Bu işi komplike hale getirmenin anlamı yok. Bir dile saplanıp kalmak zorunda da değilsin. Eğer geliştireceğin şey C# gerektiriyorsa C#, C istiyorsa C, Python istiyorsa Python öğrenirsin ve bunlarda da her şeyi ogrenmezsin. Ihtiyacın olanı öğrenirsin. Ha diğer dillerle de çözüm bulabilirsin amacın için ama bazı diller seni diğer dillerden daha çok uğraştırır.

Bir vida var önünde sökmen lazım. Yıldız baş bir vida. Düz uç tornavida da söker, kaşık arkası da söker, yıldız tornavida da söker. Biri bu işi daha verimli ve kolay yapar diğerleri ona göre zayıf kalır. Dillerde aynı böyle. Biri ihtiyacını daha çok karşılar, diğeri ihtiyacını karşılamak için ekstra efor ister.

Tekrar söylüyorum. Dil bir araç. Dolayısıyla eğer ihtiyacın varsa bu aracı kullanmayı öğrenir ve kullanırsın. Bu işi komplike hale getirmenin anlamı yok. Bir dile saplanıp kalmak zorunda da değilsin. Eğer geliştireceğin şey C# gerektiriyorsa C#, C istiyorsa C, Python istiyorsa Python öğrenirsin ve bunlarda da her şeyi ogrenmezsin. Ihtiyacın olanı öğrenirsin. Ha diğer dillerle de çözüm bulabilirsin amacın için ama bazı diller seni diğer dillerden daha çok uğraştırır.

Bir vida var önünde sökmen lazım. Yıldız baş bir vida. Düz uç tornavida da söker, kaşık arkası da söker, yıldız tornavida da söker. Biri bu işi daha verimli ve kolay yapar diğerleri ona göre zayıf kalır. Dillerde aynı böyle. Biri ihtiyacını daha çok karşılar, diğeri ihtiyacını karşılamak için ekstra efor ister.

Hocam siz yazılım mühendisliği bölümü mü okuyorsunuz?

C/C++'da tüm söken aletlerin yapıldığı metal mi hocam? 😂 😂 😂

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı