C/C++ C++ kaynak ve kurs önerisi

u_888

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro 16 An16-41
-Rtx4060
-Ryzen 7 7840hs
-16gb ram ddr5
-512gb+1tb ssd
Yazılıma başlayacağım. C++ ile başlamayı normalde tercih etmeyecektim. C# veya C düşünüyordum ama üniversitenin derslerine bakınca C++ gördüm. Ondan C++ için başlayan birine uygun kaynak veya videosu önerebilir misiniz? İngilizcem B2 düzeyinde, yabancı kaynaklar da olabilir ama büyük ihtimalle çok daha fazla zorlanacağım. Ondan Türkçe tercihimdir. Teşekkürler.

Ne olursa olsun Ingilizce kaynaktan ogrenmeye ozen gosterin. Teknik terimlerin cevrilmesi anlam kaybolmasina/karmasasina sebep oldugu gibi, ayni zamanda cogu kaynakta geriden geliyor. Sektor asiri hizli ilerledigi icin ceviriler yetismiyor.

Eger okumayi ogrenebilirsen guncel ve kaliteli kaynaklardan biri. Sahsen bilmedigim herhangi bir sey olunca buradaki aciklamalari kullaniyorum.

Ne olursa olsun Ingilizce kaynaktan ogrenmeye ozen gosterin. Teknik terimlerin cevrilmesi anlam kaybolmasina/karmasasina sebep oldugu gibi, ayni zamanda cogu kaynakta geriden geliyor. Sektor asiri hizli ilerledigi icin ceviriler yetismiyor.

Eger okumayi ogrenebilirsen guncel ve kaliteli kaynaklardan biri. Sahsen bilmedigim herhangi bir sey olunca buradaki aciklamalari kullaniyorum.
Tamamdır hocam sol en üstten sağ en alta doğru olcak anladığım kadarıyla. Saolun tekrardan.

Gibi. Tam olarak degil. Programlama biliyorsan zaten, o sirayi kullanabilirsin. Bilmiyorsan sol sutundaki ilk baslik (Language) kismini, sonra containersi, sonra algorithmse bak derim sira olarak. Concept, metaprogramming, memory management kisimlari agir gelir basta.

1750162002943.png

Coroutine, module ve contractlari atla burda. Kalanlari isine yarar.
Sonra burasi;
1750162060705.png

Veri yapilarini ogrenmene yardimci olur burasi. Mantiklarini asagi yukari guzel bir sekilde acikliyor.
Burasi o contanierlarin algoritmalari;
1750162116925.png

Execution policies kismini atlayabilirsin.

O arada programlama ogrenmis olursun, sonrasinda kalanlarina odaklanabilirsin. Burada bilmedigin pek cok sey goreceksin, bunlari da google'da arastirman lazim. Burasinin gorevi C++ ogretmek sana, programlama degil.

std::list gordugunde, doubly-linked list goreceksin, google'dan aratman lazim ne oldugunu, gibi;
std::list is a container that supports constant time insertion and removal of elements from anywhere in the container. Fast random access is not supported. It is usually implemented as a doubly-linked list.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı