Herkese iyi çalışmalar. const asla değiştirilemeyecek olan değer diye geçiyordu internette. Ama AnaSesiAyarla() fonksiyonunda SetFloat derken yukarıda const olarak belirlenen ANA_SES_ANAHTARI'nı değiştirmiş olmadık mı? Nasıl mümkün olabiliyor?
Ayrıca yukarıda ANA_SES_ANAHTARI'nı string olarak ayarladık ancak sonradan SetFloat derken içine nasıl float değişken atadık? Bir türlü anlayamadım. Teşekkürler.
Edit: Udemy üzerinden gördüğüm Unity kursunda karşılaştım. Bir türlü kafam almadı
İlk başta az yer kaplaması için const yazılmıştır. 'SetFloat' fonksiyonu genellikle string değerlere float değer atamak içn kullanılır. Eğer değişkene '=' operatörü kullanarak değer atasaydınız hata alırdınız. Aldığınız eğitimde bunların anlatılmadan uygulanması garipmiş
İlk başta az yer kaplaması için const yazılmıştır. 'SetFloat' fonksiyonu genellikle string değerlere float değer atamak içn kullanılır. Eğer değişkene '=' operatörü kullanarak değer atasaydınız hata alırdınız. Aldığınız eğitimde bunların anlatılmadan uygulanması garipmiş
Yani string değişkene float atayabilmemizi 'SetFloat' sağlıyor doğru mu anladım? Öbür türlü kullanımlarda hata çıkacaktı değil mi? Teşekkürler ilginiz için.
Yani string değişkene float atayabilmemizi 'SetFloat' sağlıyor doğru mu anladım? Öbür türlü kullanımlarda hata çıkacaktı değil mi? Teşekkürler ilginiz için.