C++ kitap önerisi

ozmo parker

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Başlıkta da gördüğünüz üzere C++'a büyük bir adım atmak için güzel, iyi bir kitap istiyorum. Bunun dışında oyun programlamak için yine iyi bir önerisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Not: Yazılım için pek fazla deneyimim ve bilgim yok.

Bildiğim kadarıyla oyun programlamak için herhalde çok ama çok iyi C++ bilmeye gerek yok Unreal Engine için.

Unity3D programını da kullanabilirsin. C# dili ile güzel gider. C# birde sektörde çok kullanılan bir dil.

Affedersiniz bir kitap önerisinde bulunamayacağım fakat internette bu tarz dilleri öğrenmek için çok kapsamlı videolar ve dersler bulunmakta bunlardan yardım alabilirsiniz.

Kitaplar genelde eskide kalıyor. Kitaplar her ne kadar yeni basım bile olsa bu diller güncelleniyor ve fonksiyon isimleri, kullanımları değişebiliyor. YouTube güncel videoları takip etmenizi öneririm. Udemy veya BTK Akademi'yi takip edebilirsiniz.

Kodlab'ın cpp kitabı giriş için iyi olabilir. BTK akademinin kursu da fena değildi c için.

Eğer kariyerinizde önemli bir yer kaplayacaksa cpp, necati ergin'in ücretli eğitimine katılabilirsiniz. Muhtemelen turkiye'de alabileceğiniz en iyi c-cpp eğitimini veren insandır.

Bildiğim kadarıyla oyun programlamak için herhalde çok ama çok iyi C++ bilmeye gerek yok Unreal Engine için.

Unity3D programını da kullanabilirsin. C# dili ile güzel gider. C# bir de sektörde çok kullanılan bir dil.

Oyun motoru olarak Unity, programlama dili olarak C++ kullanmayı düşünüyorum. İyi bir seçim mi bilmiyorum ama düşündüğüm şeyden de tam emin değilim.

Unity C sharp kullanıyor yalnız.

Hmm... Teşekkürler.

Kitaplar genelde eskide kalıyor. Kitaplar her ne kadar yeni basım bile olsa bu diller güncelleniyor ve fonksiyon isimleri, kullanımları değişebiliyor. YouTube güncel videoları takip etmenizi öneririm. Udemy veya BTK Akademi'yi takip edebilirsiniz.

Önerileriniz için teşekkürler, araştıracağım.

Başlıkta da gördüğünüz üzere C++'a büyük bir adım atmak için güzel, iyi bir kitap istiyorum. Bunun dışında oyun programlamak için yine iyi bir önerisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Not: Yazılım için pek fazla deneyimim ve bilgim yok.
Unreal Engine ile programlama yapmak istediğini düşünüyorum. C++ dili için ücretsiz kaynaklar Buradaki kaynaklara bakabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı