Primearc Hectopat Katılım 3 Ocak 2021 Mesajlar 1.489 Makaleler 3 Çözümler 13 Yer Matrix 15 Ocak 2021 #1 [CODE lang="cpp" title="Başlık Dosyaları.cpp"]#include "Header.h" int main() { Student student; student.isim = "Alper"; student.numara = 301; student.puan = 85; student.show(); return 0; }[/CODE] [CODE lang="cpp" title="Kaynak.cpp"]#include <iostream> #include "Header.h" using namespace std; void Student::show() { cout << Student.numara << endl; cout << Student.isim << endl; cout << Student.puan << endl; }[/CODE] [CODE lang="cpp" title="Header.h"]#pragma once #include <iostream> #include <string> using namespace std; class Student { public: int numara; string isim; int puan; void show(); };[/CODE] Visual Studio 2019 Kaynak.cpp dosyasında şöyle bir hata veriyor. Diğer Dosyalarda hata yok. Burada neden hata var ve bu hatanın çözümü nasıl olur?
[CODE lang="cpp" title="Başlık Dosyaları.cpp"]#include "Header.h" int main() { Student student; student.isim = "Alper"; student.numara = 301; student.puan = 85; student.show(); return 0; }[/CODE] [CODE lang="cpp" title="Kaynak.cpp"]#include <iostream> #include "Header.h" using namespace std; void Student::show() { cout << Student.numara << endl; cout << Student.isim << endl; cout << Student.puan << endl; }[/CODE] [CODE lang="cpp" title="Header.h"]#pragma once #include <iostream> #include <string> using namespace std; class Student { public: int numara; string isim; int puan; void show(); };[/CODE] Visual Studio 2019 Kaynak.cpp dosyasında şöyle bir hata veriyor. Diğer Dosyalarda hata yok. Burada neden hata var ve bu hatanın çözümü nasıl olur?
Çözüm Vavien. 15 Ocak 2021 Student nesne değil, sınıf. Bu yüzden Student.isim yerine Student::isim yazmalısın. Diğerleri için de aynısı geçerli. Ama zaten sınıf içinde olduğu için direkt isim de diyebilirsiniz. Bir de this->isim şeklinde de yazabilirsin.
Student nesne değil, sınıf. Bu yüzden Student.isim yerine Student::isim yazmalısın. Diğerleri için de aynısı geçerli. Ama zaten sınıf içinde olduğu için direkt isim de diyebilirsiniz. Bir de this->isim şeklinde de yazabilirsin.
H Hoaxer Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 9 Haziran 2019 Mesajlar 3.082 Makaleler 3 Çözümler 25 15 Ocak 2021 #2 İlk kodda tanımlama sıkıntısı var. Student student diye tanımlamışsınız ama böyle bir değişken yok. Tam olarak ne gelmesi gerektiğini ben de bilmiyorum maalesef. Artı 1 Eksi
İlk kodda tanımlama sıkıntısı var. Student student diye tanımlamışsınız ama böyle bir değişken yok. Tam olarak ne gelmesi gerektiğini ben de bilmiyorum maalesef.
Vavien. Zettapat Katkıda Bulunan Forumun Hafızası 1000'e Doğru İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 20 Aralık 2014 Mesajlar 19.445 Makaleler 6 Çözümler 512 Yer İstanbul 15 Ocak 2021 #3 Student nesne değil, sınıf. Bu yüzden Student.isim yerine Student::isim yazmalısın. Diğerleri için de aynısı geçerli. Ama zaten sınıf içinde olduğu için direkt isim de diyebilirsiniz. Bir de this->isim şeklinde de yazabilirsin. Artı 2 Eksi Çözüm
Student nesne değil, sınıf. Bu yüzden Student.isim yerine Student::isim yazmalısın. Diğerleri için de aynısı geçerli. Ama zaten sınıf içinde olduğu için direkt isim de diyebilirsiniz. Bir de this->isim şeklinde de yazabilirsin.