Sizce yeni başlayanlar için uygun mu? Bir de dille ilgili bildiklerinizi yazarsanız beni mutlu edersiniz.
Üniversitede Java ile başladık acı çekiyoruz.
Bence C veya Python. C++ biraz ağır bir dil yeni başlayanlar için.
C# ile başlamanızı öneririm. Python'da olabilir ancak C# daha uçsuz bucaksız bir dil.
Açıkçası ilk C sonra c++ öğren çünkü birçok yerde c++ derleyicisi içinde C çalıştırabiliyorsun kısaca ikisini bilmekte fayda var.
Yeni başlayan birisi olsanda bu iki dil programlamanın inceliklerini çok güzel gösteren yapılara sahipler.
Fakat öyle 1 ayda öğrenilecek bir şey değil bu, uzun bir zaman vermen lazım ve bolca pratik yapmak zorundasın yoksa öğrendiklerin ezber olarak kalır.
Üniversitede Java ile başladık acı çekiyoruz. Python'la başlayan arkadaşlarım daha rahat aşina oluyor kodlamaya.
Günümüzde kullanılan belki de her dil uygundur.
C++ birçok şey barındırdığı için güzel bir başlangıçtır. Yine de tavsiyem düzgün öğrenilmiş bir C'nin üzerine c++ eklenmesi şeklinde olacak. Zaten kapsıyor desek yeridir diyebileceğimiz için vakit anlamında çok sıkıntı çıkarmayacaktır.
C++ ile başladık bizde direkt, çok ağladım biraz istekli olman lazım çünkü çok fazla detay var günde en az 3-4 saat ayırmak zorundasın. Yoksa ancak hesap makinesı yazarsın.
Java'da çok kompleks bir değil aslına bakarsan.
Sağlam bir başlangıç için algoritma + C + c++ derim ben.
Arduino ile öğrendiğim c/c++'yi saymazsam, oturup öğrendiğim ilk dil Python'du. Birçok temeli bana öğretmişti. Ancak C ve sonrası c++'ı tam teşekküllü öğrendikten sonra bşr şeyler oturdu bende.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.