Çözüldü C# kullanıcı hesabı resmi nasıl alınır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

404631

Hectopat
Makaleler
1
Bir saattir internette bakmadığım site kalmadı. Programımda bir yerde kullanıcı profil resmini kullanacağım ama nasıl alabileceğimi bulamadım. Not: WPF kullanıyorum.

Çözüm
Okudum ama burada yaptığım kullanım ile ilgili bölüm yok.
[CODE lang="csharp" title="C#"]BitmapImage bitmap = new BitmapImage();
bitmap.BeginInit();
bitmap.UriSource = new Uri(GetUserImage(), UriKind.Relative); // Kaynağı ayarlıyoruz.
bitmap.EndInit();
ProfilePicture.Stretch = Stretch.Fill;
ProfilePicture.ImageSource = bitmap;[/CODE]

Bu şekilde uyarlayabilirsiniz.
Hata veriyor.
Error CS0029 Cannot implicitly convert type 'System.Drawing.Image' to 'System.Windows.Media.ImageSource'
WPF kullandığınızı unutmuşum. WPF kontrollerinde farklı bir sistem işliyor.

Bir kontrolün resmini ayarlamak için ImageSource kullanmanız gerekiyor.

Okudum ama burada yaptığım kullanım ile ilgili bölüm yok.
bitmap.BeginInit();
bitmap.UriSource = new Uri(GetUserImage(), UriKind.Relative); // Kaynağı ayarlıyoruz.
bitmap.EndInit();

Çözüm
Çok teşekkürler. Oldu. Çözüm olarak işaretleyeyim.
bitmap.BeginInit();
bitmap.EndInit();

Son bir şey soracağım peki eğer profil fotoğrafı yüklenmediyse benim ayarladığım fotoğrafın olmasını nasıl ayarlarım?

Son bir şey soracağım peki eğer profil fotoğrafı yüklenmediyse benim ayarladığım fotoğrafın olmasını nasıl ayarlarım?
Aslına bakarsanız bunun için bir kontrol yapmak gerekiyor. Çünkü ben de tam emin değilim. Profil resmi olmayan bir hesapta bunu test edip gelen değere bakmanız gerekiyor.

Eğer belirleyici bir şey olmazsa varsayılan resmin profil resmi ile aynı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir ki bu da biraz uğraştırır.

Burada bit düzeyinde bir karşılaştırma mevcut. Resim ilk önce 0 ve 1'lere dönüştürülüyor ve iki resim arasında bitler karşılaştırılıyor.

Aslına bakarsanız bunun için bir kontrol yapmak gerekiyor. Çünkü ben de tam emin değilim. Profil resmi olmayan bir hesapta bunu test edip gelen değere bakmamız gerekiyor.

Eğer belirleyici bir şey olmazsa varsayılan resmin profil resmi ile aynı olup olmadığını kontrol etmemiz gerekir ki bu da biraz uğraştırır.

Burada bit düzeyinde bir karşılaştırma mevcut. Resim ilk önce 0 ve 1'lere dönüştürülüyor ve iki resim arasında bitler karşılaştırılıyor.

Zaten ben XAML ile bir fotoğraf atarsam ve yazdığım kod bir resim dosyası göndermez ise onu kullanır değil mi? Ayrıca belki try catch ile de yapılabilir.

Zaten ben XAML ile bir fotoğraf atarsam ve yazdığım kod bir resim dosyası göndermez ise onu kullanır değil mi? Ayrıca belki try catch ile de yapılabilir.
En iyi ihtimalle dediğiniz gibi olacaktır fakat benim tahminimce bir resim yoksa Windows otomatik olarak varsayılan resmin yolunu döndürecektir. İşte bu kısım ise resim karşılaştırmaya giriyor. Dediğim gibi, denemeden bilemeyiz.

En iyi ihtimalle dediğiniz gibi olacaktır fakat benim tahminimce bir resim yoksa Windows otomatik olarak varsayılan resmin yolunu döndürecektir. İşte bu kısım ise resim karşılaştırmaya giriyor. Dediğim gibi, denemeden bilemeyiz.
Zaten bunu geçici olarak yapıyorum. Bir program yazıyorum yakında üyelik sistemi getireceğim. Site veritabanı üzerinden çekecek bilgileri. Ama şimdilik yerel profil fotoğrafını kullanmasını istiyorum. Pek mühim değil yani. Teşekkürler tekrardan.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı