[CODE lang="csharp" title="C#"]BitmapImage bitmap = new BitmapImage();Okudum ama burada yaptığım kullanım ile ilgili bölüm yok.
WPF kullandığınızı unutmuşum. WPF kontrollerinde farklı bir sistem işliyor.Hata veriyor.
Error CS0029 Cannot implicitly convert type 'System.Drawing.Image' to 'System.Windows.Media.ImageSource'
[CODE lang="csharp" title="C#"]BitmapImage bitmap = new BitmapImage();Okudum ama burada yaptığım kullanım ile ilgili bölüm yok.
Son bir şey soracağım peki eğer profil fotoğrafı yüklenmediyse benim ayarladığım fotoğrafın olmasını nasıl ayarlarım?[CODE lang="csharp" title="C#"]BitmapImage bitmap = new BitmapImage();
bitmap.BeginInit();
bitmap.UriSource = new Uri(GetUserImage(), UriKind.Relative); // Kaynağı ayarlıyoruz.
bitmap.EndInit();
ProfilePicture.Stretch = Stretch.Fill;
ProfilePicture.ImageSource = bitmap;[/CODE]
Bu şekilde uyarlayabilirsiniz.
Aslına bakarsanız bunun için bir kontrol yapmak gerekiyor. Çünkü ben de tam emin değilim. Profil resmi olmayan bir hesapta bunu test edip gelen değere bakmanız gerekiyor.Son bir şey soracağım peki eğer profil fotoğrafı yüklenmediyse benim ayarladığım fotoğrafın olmasını nasıl ayarlarım?
Aslına bakarsanız bunun için bir kontrol yapmak gerekiyor. Çünkü ben de tam emin değilim. Profil resmi olmayan bir hesapta bunu test edip gelen değere bakmamız gerekiyor.
Eğer belirleyici bir şey olmazsa varsayılan resmin profil resmi ile aynı olup olmadığını kontrol etmemiz gerekir ki bu da biraz uğraştırır.
Burada bit düzeyinde bir karşılaştırma mevcut. Resim ilk önce 0 ve 1'lere dönüştürülüyor ve iki resim arasında bitler karşılaştırılıyor.![]()
Algorithm to compare two images in C#
I'm writing a tool in C# to find duplicate images. Currently I create an MD5 checksum of the files and compare those. Unfortunately, the images can be: Rotated by 90 degrees. Have different dimen...stackoverflow.com
En iyi ihtimalle dediğiniz gibi olacaktır fakat benim tahminimce bir resim yoksa Windows otomatik olarak varsayılan resmin yolunu döndürecektir. İşte bu kısım ise resim karşılaştırmaya giriyor. Dediğim gibi, denemeden bilemeyiz.Zaten ben XAML ile bir fotoğraf atarsam ve yazdığım kod bir resim dosyası göndermez ise onu kullanır değil mi? Ayrıca belki try catch ile de yapılabilir.
Zaten bunu geçici olarak yapıyorum. Bir program yazıyorum yakında üyelik sistemi getireceğim. Site veritabanı üzerinden çekecek bilgileri. Ama şimdilik yerel profil fotoğrafını kullanmasını istiyorum. Pek mühim değil yani. Teşekkürler tekrardan.En iyi ihtimalle dediğiniz gibi olacaktır fakat benim tahminimce bir resim yoksa Windows otomatik olarak varsayılan resmin yolunu döndürecektir. İşte bu kısım ise resim karşılaştırmaya giriyor. Dediğim gibi, denemeden bilemeyiz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.